Великов: Честитя на целия град, на всички футболисти и на „армейците”, че взеха емблемата

„Готови или не – трябва да играем в Европа, но и да се подсилим в почти всички линии”

Великов: Честитя на целия град, на всички футболисти и на „армейците”, че взеха емблемата

„Може би най-важната победа в близко време. Честитя това, което направихме, на целия град Русе и на всички футболисти на Дунав!”

Думите са на треньора Веселин Великов, който класира новаците в елита на четвърто място в крайното класиране за първи път от над четири десетилетия.

Това стана факт, след като „драконите” надвиха с минималното 1:0 у дома отбора на ЦСКА. Още преди мача „червените” освободиха основните си футболисти и играха предимно с юноши, тъй като предсрочно си бяха осигурили второто място в класирането, а УЕФА отказа да им даде лиценз за Лига Европа.

Сега трябва да празнуваме, защото Дунав не е бил четвърти от 1975 г. и е хубаво, че зарадвахме тези фенове с победа днес”, каза Великов, който вече съобщи, че е удължил своя договор с Дунав до лятото на 2019 година.

„Съжалявам за ЦСКА, че не получиха лиценз, но честитя на всички армейци, че взеха емблемата. Те си гарантираха второто място и чест им прави на хората, че си пуснаха най-добрите играчи да почиват. Играха с втория състав, така направиха и Лудогорец. Честитя отново на всички армейци, те трябва да са горди от факта, че ЦСКА взе емблемата.”

„Първите 20-ина минути бяха пренавити и ЦСКА бе по-силен, но след почивката се успокоихме и заиграхме така, както трябва. Пропуснахме положения, тъй като напрежението си каза думата. После обаче видяха момчетата, че ЦСКА не е нещо страшно и заслужено победихме.”

Дали Дунав е готов за Европа?

„Никой не вярваше, че ще се класираме за Европа, така че готови или не – трябва да играем за УЕФА (б.а. - Лига Европа). Ние ще играем, така сме говорили с ръководството.”

„Идва и комисия от УЕФА. Казали са, че нещата горе-долу са добре, но трябват подобрения на стадиона, за да играем в предварителните кръгове вкъщи. Идва и комисия от БФС. Те казаха, че трябват малко промени по стадиона и вярвам, че ще играем всички кръгове през другия сезон в Русе. Само датите ще се променят за подготовката, ще седнем с ръководството и ще преценим как ще процедираме.”

Дали участието в Европа ще доведе до промени в лятната подготовка?

„Мисля, че подготовката няма да се промени много. Може би ще отидем на лагер по-рано. Ще се видим с нашия спортен директор и ще обсъдим нещата. Лагерът ще бъде в Трявна.”

За лятната селекция:

„Трябва да се подсилим почти на всяка линия. Имаме вече двама нови с подписани договори. Търсим вратар и човек в средата на терена, но трябва да подсилим отбора. Утре ще кажат кои са новите попълнения, става въпрос за българи. Единият е от втория отбор на Лудогорец (Преслав Петров), а другият е от Втора лига. Ще се разделим може би с Ндуйе Муйеци, както и с (Искандар) Джилилов, а Атанас Атанасов ще бъде освободен.”

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

Филип Филипов: Феновете трябва да са на стадиона

Шефът на ЦСКА на среща със СДВР

Възраждане 2020 докосва титла след разгром над Септември

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки