Синдик Милева: Не повярвах на очите си като видях офертата от 8 млн. лева

„Не съм Хари Потър да подменя офертите, кредиторите трябва да ми свалят шапка до земята - всичко е за тях”

Синдик Милева: Не повярвах на очите си като видях офертата от 8 млн. лева

Синдикът на ЦСКА Дора Милева коментира успешното завършване на търга за емблемата и активите на фалиралия клуб, спечелен от фирмата „Ред Енимълс" с умопомрачителната оферта от 8 милиона лева. Тя държеше най-вече да благодари на органите на реда за създадената организация.

„Поздравленията трябва да са най-вече за главния секретар на МВР Маринов и шефа на РДВР Кърджали Момчилов. Във вторник се убедих, че има държава и това е най-добрата новина", каза пред „Меридиан Мач" Дора Милева.

„Срокът за плащането не е седмица, защото „Ред Енимълс" също са кредитори. Те са изкупили вземания. Сроковете от 3-4 месеца, посочени от ЦСКА-София и Милко Георгиев, са никакви, защото не се базират на никакви факти. Сега предстои да се направи разпределение на парите. Има няколко реда кредитори. Първи са заложните кредитори НАП и „Инвестбанк", които ще получат парите от продажбата на марките на клуба.”

„След това следват редица други - играчи и служители на клуба, в тази категория влизат 102 човека, други банки, футболисти, мениджъри. Сумата се разпределя пропорционално, никой няма да бъде ощетен. След като изготвя разпределението на парите, то трябва да бъде одобрено от съда, който да излезе с определение. Решението може да бъде обжалвано от всеки от кредиторите или длъжника, независимо дали са доволни или не. Може да се стигне и до последната инстанция, която е Апелативният съд. Всичко това може да отнеме и година, не знам. Мен ме интересува тези 8 милиона да бъдат платени и ще направя всичко възможно", обясни синдикът.

„Кредиторите трябва да ми свалят шапка до земята за тези 8 милиона лева. В крайна сметка всичко се прави за тях, в техен интерес. Аз самата не повярвах на очите си, като видях офертата от 8 милиона. Нали си давате сметка, че началната цена бе по-малка от 1,7 милиона лева", припомни Дора Милева.

„Синдикът не го интересува какъв е произходът на парите, а и не е мое задължение. За това си има БОР-КОР, банки. Моята мисия е да видя тези 8 милиона на масата и да ги дам на кредиторите", категорична бе тя.

„Знаете ли, че след първия търг на „Армията" се бях отказала. Тогава ме държаха като мишка в капан, заплашваха ме. На следващия ден получих съобщение от прокуратурата, повярвах и за това продължих да бъда синдик на ЦСКА. Това ме мотивира. Парадоксът е, че хората, които спечелиха търга, подадоха жалба срещу мен. Това са хора, които се поздравяваха след търга, които заявиха, че всичко е преминало нормално. Не съм Хари Потър да подменя офертите, всичко е отваряно пред очите на участниците в търга. Това е поредната жалба срещу мен, явно тези хора много ме мразят. Аз обаче спазвам закона буква по буква и никога няма да наруша правилата. Това ме мотивира още да бъда синдик. Не знам дали съм най-популярният синдик в България, но със сигурност съм най-гоненият", завърши Дора Милева.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки