Сензациите в пресата: Орачев сменя Христо Янев, ако Нафтата не фалира

Буш на линия за старта на подготовката, Ботев отлага промените, Дунав привлича още двама от Втора лига, Етър иска спряган за Ботев (Пд), Септември чака Даниел Пеев, Бандаловски води Верея към Европа в прощален мач и още...

Сензациите в пресата: Орачев сменя Христо Янев, ако Нафтата не фалира

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 01 юни 2017 година:

„Тема спорт”: Серджиу Буш на линия за старта на подготовката 

Ръководството на Левски е убедено, че румънският нападател Серджиу Буш ще играе за тима през следващия сезон. 24-годищният таран, който направи име у нас през есента на 2014 година с екипа на ЦСКА, през пролетта бе част от Астра. Но ще бъде на „Герена" още за старта на подготовката. Спортният директор Даниел Боримиров пък посочи, че приоритет за тима през следващата кампания ще бъде клубът да е финансово стабилен, а след това ще се говори за резултати. Колкото до Буш - ще разберете скоро", посочи той. Боримиров за пореден път подчерта, че треньорът Николай Митов се ползва с подкрепата му. 

„Тема спорт”: В Ботев отлагат големите промени за 17 юни

В Ботев Пд ще отложат преобразуването на дълга към Сдружение ПФК Ботев в акции за 17 юни. По предварителни информации това трябваше да се случи на Общото събрание на акционерите утре (2 юни), но технически проблеми и административни забавяния възпрепятстват очакваните промени. Иначе планираното за днес извънредно общо събрание на сдружението ще се проведе. Както е известно, след финала за купата президентът Ангел Палийски обяви, че бившият собственик Георги Самуилов се завръща начело на Ботев. Канарчетата ще отбележат по специален начин деня на своя патрон - 2 юни. Клубът ще участва в традиционната церемония пред паметника на Христо Ботев в Цар-Симеоновата градина. Веднага след нея венци ще бъдат поднесени и пред бюста на клубната база в "Коматево". От утре до 12 юни пък спечелената Купа на България ще бъде изложена във фен магазина на базата, а всеки желаещ ще има възможност да се снима за спомен с нея.

„Тема спорт”: Дунав привлича още двама от Втора лига

Дунав Русе е договорил още двама играчи от Втора лига, разбра "Тема Спорт". Както е известно, драконите взеха фланговия футболист на втория тим на Лудогорец Преслав Петров. Наставникът на русенци Веселин Великов е успял да се разбере с още двама футболисти от втора дивизия. Засега имената им се пазят в тайна. В плановете на Дунав е и футболист от Първа лига, както и вратар. Вчера сутринта треньорът Веселин Великов и трима от футболистите - капитанът Диян Димов, вратарят Станислав Антонов и бранителят Михаил Милчев, гостуваха на ОУ "Иван Вазов" в Русе. Инициативата бе на директора на учебното заведение Теодора Йорданова и се превърна в истински празник за десетки деца и техните родители.

„Тема спорт”: Етър иска спряган за Ботев (Пд)

Новият член на Първа лига Етър е отправил примамлива оферта към Пламен Димов. Бургазлията тренираше с Ботев Пловдив през пролетта и се очаква да подпише с клуба. През зимата Димов премина в казахстанския Алтай, който бе воден от Илиан Илиев. Отборът обаче се разпадна поради фалит и дълго време Димов не можеше да бъде уреден при канарчетата. Той е юноша на Нефтохимик и Черноморец. След това играе в Поморие и отново в Черноморец, преди да бъде продаден на Левски. Виолетовите са се насочили към Димов и са му предложили 7 хиляди лева месечна заплата плюс премии. Според запознати Ботев е готов да му дава 6 бона. Днес ще стане ясно с кои футболисти ще се раздели Етър и към какви играчи ще бъде насочена селекцията за елита. Старши треньорът Станислав Генчев ще има среща с ръководството, след която ще бъде уточнена и подготовката.

„Тема спорт”: Септември Сф чака Даниел Пеев

Даниел Пеев почти сигурно ще приключи с Локомотив София това лято. Капитанът на червено-черните е решил да смени отбора. 32-годищният футболист ще има среща с ръководството на червено-черните. Интерес към него има от друг столичен тим - Септември. Пеев вече е говорил с клуба на Румен Чандъров, който в събота ще играе бараж за Първа лига с Монтана. След него ще има яснота дали халфът може да подсили Септември. Тогава се очаква да се разбере и дали Христо Янев ще поеме столичани. Той е спряган и за Локомотив Пловдив. Босът на червено-черните Иван Василев обяви, че голмайсторът на тима и Втора лига Димитър Георгиев има договор с клуба за още една година. "Всеки, който желае да го вземе, е добре дошъл на разговори. Стига условията да задоволяват клуба и играча, няма да спираме никой", сподели собственикът на Локо София.

„Меридиан мач”: Бандаловски води Верея към Европа в прощален мач

Верея залага изключително много на Иван Бандаловски, който трябва да поведе отбора в баража за Лига Европа. Днес БФС ще обяви официално кой ще бъде съперникът на новака от Стара Загора, но с 99% сигурност това ще бъде Левски. Двубоят в неделя ще бъде последен за Бандаловски със синята фланелка, а е любопитно, че той трябва да води отбора срещу Левски, чийто юноша е. Притеснението в лагера на Верея е, че отборът на Александър Томаш две седмици вече няма официален мач заради пропадналите плейофи с Ботев (Пд) и футболистите са излезли от игрови ритъм, тъй като само тренират. За доста футболисти предстоящият бараж ще бъде последен мача с екипа на Верея, на някои им изтичат договорите, други обявиха, че не искат да останат на „Трейс Арена". Бандаловски си търси отбор в чужбина и договорът му с Верея бе за 6 месеца. Педро Еуженио, който също направи силен сезон, ще подпише с Берое, а френският защитник Илиас Хасани вече е футболист на Черно море. Под въпрос са за новия сезон Момчил Цветанов, който заради контузия в коляното си пропусна почти целия порлетен полусезон, нападателят Валери Домовчийски, както и крилото Илиян Йорданов.

„Меридиан мач”: Орачев сменя Христо Янев, ако Нафтата не фалира

Една от легендите на Нефтохимик Малин Орачев може да се завърне в тима като старши треньор. В последните години той водеше състава на Поморие, но е получил покана от ръководството на бургазлии. Една от големите въпросителните обаче остава. Тя е дали клубът ще получи достатъчно финансов ресурс, за да може да се издържа през следващия сезон. До този момент всички заплати на играчи и служители са платени, но въпросителните в бъдеще време остават. Заради това и докато не бъде подсигурен бюджетът, не е сигурно, че Орачев и неговият нов екип ще сключат договори с АД-то. Ако това все пак се случи, то помощници на Орачев ще бъдат Милен Христов и Тодор Попов. Общината, която е мажоритарен акционер е осигурила през този сезон 369 хиляди лева. Тези пари обаче са крайно недостатъчни. В същото време местният бизнес не подкрепя футболния клуб на необходимото равнище. Същевременно стана ясно, че ръководството на Нефтохимик ще организира безплатен транспорт за феновете на тима, за решаващия бараж с Витоша (Бистрица). Срещата е в петък, от 20:00 часа на стадион „Трейс Арена". Автобусите, осигурени от Нефтохимик, ще тръгнат в петък, в 17:15 часа от бариерата на стадион „Лазур". Ръководството на бургазлии подканя всички, които желаят да подкрепят тима в решителната битка, да го направят и да помогнат на тима да запази мястото си в Първа лига.

„Меридиан мач”: Локо (ГО) атакува елита с чужденци

В Локо (Горна Оряховица) не са се отчаяли от неочакваното отпадане от елита и новата цел пред клуба е отборът да се върне светкавично в Първа лига още след година. За целта ще бъде задържан настоящият отбор с чужденците и ще бъдат предложени нови договори на треньорите Александър Димитров и Ивайло Йорданов. „Железничарите" със сигурност не искат да повторят грешката от 1995-а. Тогава Локо (ГО) отпадна от „А" група, а шефовете освободиха всички играчи, чиято обща цена бе пресметната на 2 милиона долара. Вече е направена оферта на треньорския щаб да работи и във Втора лига, като отговорът на Сашо Димитров ще дойде до дни. Индикациите обаче са, че той ще остане на поста си в Горна Оряховица. „Железничарите" ще задържат и чужденците. Тръгват си само Игор Джоман и Рахави Кифуети, като вторият ще премине при съседите от Етър. Предложение за нов договор ще получи и капитанът на тима Атанас Фиданин. От българите единствено защитникът Мартин Кавдански е изразил желание да напусне Локомотив.
Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки