Българи атакуват титлата в Гърция

Финалът е в неделя в центъра пред очаквана многохилядна публика

Българи атакуват титлата в Гърция

В петък (02.06.2017 г.) в Гърция стартира вторият кръг на Източно-европейския Баха шампионат с над 60 участника от цяла Европа.

През изминалата година отборът на Хюндай Рейснинг се класира втори, а впоследствие спечели и шампионската титла в тежка конкуренция от Италия, Гърция, Израел и Франция.

Във временното класиране след първия кръг на шампионата лидер е израелецът Раз Хейман. Втори е отборът на Хюндай Офроуд Рейсинг, а трети е европейският шампион Николай Гочев.

В тазгодишното издание се включиха няколко фирмени отбора от Италия с участия в Дакар и световния шампионат. Прототипът Хюндай Санта Фе ще трябва да се пребори в етапи с дължина над 800 км за три дни.

Трасетата са в планинския район на Флорина и около Преспанските езера, като средната скорост се очаква да надхвърли 70 км/ч. В класа на UTV машините участие ще вземе и европейският шампион Николай Гочев, който през изминалата година спечели в класа си и се класира трети в генералното класиране с джиповете.

При джиповете ще участва и един от доайените в офроуда в България Ивайло Върбанов с навигатор Георги Антов, който в миналото издание пропусна подиума поради технически проблеми.

Финалът е в неделя в центъра на Флорина пред очаквана многохилядна публика. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки