Сензациите в пресата: Китанов припаднал преди допинг проверка, Лудогорец души около Краев

Разкриха списъка на Чиликов, Лудогорец хареса португалец и още...

Сензациите в пресата: Китанов припаднал преди допинг проверка, Лудогорец души около Краев

 Сензациите в пресата днес, петък, 02 юни 2017 година:

 
"Меридиан мач": Китанов припаднал преди допинг проба
Вратарят на ЦСКА-София Георги Китанов е бил сред играчите, които е трябвало да дадат допинг контрол след дербито с Левски, спечелено с 3:0, научи „Меридиан Мач“. Дали от новината, че с сред изтеглените от жребия за теста или заради силната емоция от успеха и празнуването в съблекалнята, националът е припаднал в банята и е наранил главата си. Това е наложило веднага да бъде откаран с линейка до болница, където раната на главата му бе зашита е няколко шева. Така вместо него на допинг контрола се явил негов съотборник. Допинг ченгетата не са имали друг вариант и са приели принудителната смяна в лагера на „червените“.
Георги Китанов е с сред основните футболисти на ЦСКА-София, които получиха по-голяма почивка и бяха разпуснати още преди края на сезона. Причината е, че вратарят е играл неизменно почти във всички мачове на отбора с изключение на две срещи през месец октомври, когато лекуваше контузии. Китанов е и сред избраниците на Петър Хубчев за световната квалификация с Беларус и ще бъде на лагер с тима тези дни, преди отпътуването за Минск. На него обаче му се събра седмица почивка, след като бе освободен от Стамен Белчев след победата над Левски на 28 май.
 
 
"Тема спорт": Разкриха списъка на Чиликов
Главният скаут на Левски Георги Чиликов ще напусне клуба, твърди kotasport.com. Това ще стане, след като той проведе среща със собственика Спас Русев. Бургазлията е бил крайно разочарован от отношението на част от управата. Той е предлагал различни футболисти от чужбина и България, които по една или друга причина са били от хвърляни - първо от Станислав Ангелов, а сега от Боримиров и Николай Митов. Чиликов ще се срещне със Спас Русев и ще изложи причините за оставката си. Още през зимата Чиликов бил предложил на клуба 8 попълнения от родното първенство, но никой от избраните от него не бе привлечен. Той е селектирал и качествен португалец - халф, за който клубът му е искал 300 хиляди евро трансфер, както и няколко бразилци, които са имали необходимите качества да повишат класата на тима. В списъка на Чиликов са били Антонио Вутов (очакван е на "Герена" през лятото, след като през пролетта игра като преотстъпен в Ботев от Аече), Тодор Неделев (Ботев), Омар Косоко (Ботев), Васил Шопов (Дунав), Веселин Марчев (Локо Пд), Атанас Зехиров (Берое), Абуд Омар (Славия), Милен Желев (Локо ГО).
 
"Тема спорт": Лудогорец душел около Краев
Лудогорец е проявявал интерес към нападателя на Левски Божидар Краев, съобщи БТА. Младокът има договор с Левски до края на годината и разградчани са опитали да го изкушат с доста по-висока оферта от тази, която му дават сините, за да удължи контракта си. Футболистът обаче е предпочел да остане на "Герена". Въпреки това бъдещето му е неясно - през лятото той може да бъде продаден, а да не го изпуснат без пари през януари 2018-а. Очаква се до старта на следващата кампания Левски да се раздели с поне осем играчи. Четирима вече си тръгнаха - Сърджан Лукин, Джереми де Ноойер, Георги Костадинов и Антонио Аниете - техните договори изтекоха. Сред тези, които може да напуснат, са Божидар Митрев, Симон Сандберг, Бабатунде Аденижи и Франсис Нар. На сините пък са били предложени двама хърватски играчи. Те са били препоръчани на клуба от бившия треньор Люпко Петрович. От Левски имали принципна договорка с футболистите, но 8 последния момент те завишили финансовите си претенции. Затова на клуба са предложени други местни играчи. До този момент Левски привлече нападателя Жуниор Мапуку, а близо до подпис са Серджиу Буш, Иван Горанов и Антонио Вутов.
 
"Тема спорт": Ботев договори бразилец с италиански паспорт
Ботев Пловдив е на път да се добие с две нови попълнение за старта на лятната си подготовка. Канарчетата се събират за първа тренировка в понеделник (5 юни). Бразилският халф Алваро Онгилио Юлиано трябва да пристигне на базата в Коматево в неделя и да мине медицински прегледи. Ако всичко е наред, той ще подпише договор за 2 години. Воден е от мениджъра Иво Димов. "Тема Спорт" информира за привличането на такъв играч преди около месец. Алваро е играл за последно в появилите се в бразилската Серия D Калдензе. Юноша е на Ботафого, като е минал още през Монте Азул (2014) и Бататайс (2015). Той ще се събере със сънародниците си Бризола, Фернандо Виана и Рефаел де Соуза, който се завръща след контузия. 25-годишният халф е с италиански паспорт и няма да заема квота за чужденци извън ЕС. "Жълто-черните" ще се подсилят и с вратар от чужбина. Това е полякът Даниел Кайзер. Стражът бе през зимата на проби при канарчетата, но се оказа, че не може да премине като свободен агент при тях. 
 
"Тема спорт": Лудогорец хареса португалец
Лудогорец проявява сериозен интерес към португалския десен бек Бруно Гаспар. Треньорът на шампионите Георги Дерменджиев и скаутите на клуба са силно впечатлени от това, което са видели като качества в 24-годишния защитник. Бруно Гаспар е футболист на португалския Витория Гимараеш. Клубът обаче държи да получи 4 милиона евро за бившия юношески национал, което може да се окаже сериозна пречка за трансфера.  В Лудогорец все пак изчакват, за да видят какво ще се случи с изходящите траснсфери.
 
"Меридиан мач": Иван Горанов все по-близо до сделка, още чакат Буш
Левски е все по-близо до договор с юношата си Иван Горанов, който към днешна дата с собственост на Локомотив (Пд). Левият защитник с една от целите на „сините“ от родния пазар, но на „Лаута" не се отказват от него и сделката зацикли в последно време. Нападателят Серджиу Буш, който до през последния сезон игра за Астра Гюргево. все още се бави с визитата си до „Герена“. Припомняме, че румънецът има устна уговорка със „сините“ за договор, но сделката не е финализирана. Той трябваше до дойде в София веднага слсд финала за Купата на Румъния на 27 май, в който Буш взе участие. На „Герена" вече се пораждат съмнения, чс бившият нападател на ЦСКА може да обмисля и друго предложение
 
"Меридиан мач": Антонио Вутов май ще остане
Раздвоеният между предложенията на родния Левски и подалия му ръка в труден момент Ботев халф Антонио Вутов е все по-близо до оставане при „жълто- черните“. В момента младежкият национал, който попадна в групата на Антони Здравков за контролите с Грузия и Гърция, поддържа форма заедно с отбора до 19 години на пловдивчани, въпреки че ангажиментите му към клуба официално приключиха. Той има договор за още два сезона с италианския Удинезе, който обаче отново планира да го преотстъпи, за да трупа игрови опит. Вутов иска гаранции, че ще играе в повече мачове, а от Ботев са по-склонни да му дадат такива. 
Френски гранд иска звездата на Локо (Пд)

Нтело прави все по-силно впечатление

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

Берое се справи с Локомотив (Пловдив) в голов екшън (ВИДЕО)

Заралии спечелиха с 3:2 срещу "смърфовете"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки