Ето колко спечелиха клубовете от Висшата лига този сезон

Това бе първата кампания след подписването на рекордния договор за телевизионни права, възлизащ на близо 2,4 млрд. паунда

Ето колко спечелиха клубовете от Висшата лига този сезон

 Челси ще прибере колосалните 150,8 млн. паунда за спечелената титла в Англия. Това стана ясно, след като от Висшата лига официално обявиха разпределението на средствата за изминалия сезон.

 
Това бе първата кампания след подписването на рекордния договор за телевизионни права, възлизащ на близо 2,4 млрд. паунда. За сравнение, последната сделка за тв-правата бе на стойност 1,6 млрд. от британската валута.
 
В касата на последния във Висшата лига – Съндърланд, който изпадна в Чемпиъншип, ще влязат 93, 471 млн. паунда, което е повече от сумата, която взе шампионът за миналата година Лестър.
 
Сумите са формирани на база договора за телевизионни права и излъчените мачове на отделните тимове, място в крайното класиране и рекламни договори.
 
Рекордьор по излъчени мачове във Висшата лига за изминалия сезон е тимът на Ливърпул. „Червените“ са предавани пряко повече от всеки друг тим – 29 пъти. В списъкът следват шампиона Челси и Манчестър Юнайтед с по 28 мача.  
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки