Историческо: Витоша съсече Нефтохимик и е в Първа лига (ВИДЕО)

Тимът от Бистрица за първи път в своята история ще играе в елита

Историческо: Витоша съсече Нефтохимик и е в Първа лига (ВИДЕО)

Витоша сътвори истински подвиг. Футболистите на Костадин Ангелов спечелиха баража за влизане в Първа лига и за първи път в историята си ще участват в родния футболен елит. В директен спор за място сред най-силните, бистричани победиха с 1:0 Нефтохимик. От следващия сезон „шейховете” ще трябва да играят във Втора лига, след като се задържаха само година в Първа.

 

Преди началото на мача отборът на Витоша бе награден за третото място във Втора лига. Футболистите и треньорите на тима от Бистрица получиха медали и купа.

 

Първото полувреме премина при динамична игра и от двата отбора, въпреки тежкия терен, който бе сериозно подгизнал от падналия дъжд. Нефтохимик имаше предимство във владеенето на топката, но пък опасностите пред двете врати бяха разпределени по равно. Началните минути преминаха без заплахи за двамата вратари. В 10-ата минута Хашев получи неприятна контузия, като по главата му имаше кръв. След лекарска намеса, обаче той се завърна в игра. Първата възможност за гол се откри пред Витоша. Далечният изстрел на Ангел Стоянов, обаче бе уловен от Георгиев. В 21-ата минута Яни Пехливанов прати топката в мрежата, след центриране от корнер. Попадението обаче бе отменено, заради нарушение на Хазуров в атака. Галин Иванов отговори с хубав рейд, но слаб удар, който не затрудни Василев. В ответната атака пък шут на Стоянов мина до лявата греда, както и малко по-късно такъв на Кочилов. В 33-ата минута Нефтохимик пропусна страхотна възможност. Хазуров изведе с едно докосване Мариян Огнянов сам срещу вратаря. Ударът на последния обаче бе изключително разочароващ и мина много далеч от целта. Веднага след това Отофе нахлу в наказателното поле, но стреля встрани от вратата.

 

В началото на втората част Нефтохимик опита да наложи натиск. Мариян Огнянов стреля мощно от воле, но Василев изби. В 55-ата минута пък Витоша по чудо не поведе. Отофе центрира, Кочилов засече с глава, но топката премина до лявата греда. 180 секунди по-късно обаче бистричани излязоха напред в резултата. Стоянов центрира чудесно и Пол Отофе с глава, от границата на вратарското поле, не остави шансове за Янко Георгиев за 0:1. Малко по-късно Амзин можеше да удвои, но изстрелът му от дистанция мина над вратата. В 74-ата минута Цанков проби отляво и намери отлично Отофе, който от вратарското поле отигра триково, но топката минава встрани от вратата. В 79-ата минута Костадин Велков стреля от границата на наказателното поле, но много неточно. След като останаха по-малко от 10 минути, по трибуните се разиграха грозни сцени, с главни действащи лица – феновете на Нефтохимик. Те започнаха да замерват съдиите с бутилки от вода и други предмети. Наложи се намесата на сериозна полицейска част, за да се тушира напрежението и да не се стигне до по-сериозни ексцесии. Въпреки натиска си до края на мача, бургазлии така и не успяха да измислят нещо смислено и да застрашат противниковата врата.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки