Сензациите в пресата: Сътресенията в Левски нямат край

Йордан Минев остава в Лудогорец още година

Сензациите в пресата: Сътресенията в Левски нямат край

Сензациите в родната преса на 6 юни, вторник, 2017 година:

Тема спорт: Сините пред раздяла с Пиргов и Александров

След кошмарния сезон чистката на играчи в Левски ще бъде голяма. От клуба вече си стегнаха багажа четирима – Сърджан Лукин, Джереми де Ноойер, Георги Костадинов и Антонио Аниете. Скоро трябва да ги последват тоталните разочаровалия Франсис Нар и Бабатунде Аденижи.

В черния списък на треньора Николай Митов са и защитниците Димитър Пиргов и Александър Александров – двамата бяха отличен тандем под ръководството на Люпко Петрович, но през пролетта формата им спадна. За бъдещето си в тима не е сигурен и десният бек Сашо Александров – Алвеша, пише "Тема спорт".

Полузащитникът на Левски Мехди Бурабия ще пропусне първите два мача на тима от следващия сезон заради натрупани жълти картони, французинът бе най-силно представящият се футболист през пролетта, а срещу Верея пропусна дузпа. След мача той написа във Фейсбук: "След дългата нощ и напрежението, което не заслужавахме, мисията е изпълнена – Лига Европа. Време е за почивка – физическа и психическа". Той е един от тези, които със сигурност ще продължат да носят синята фланелка.

Тема спорт: Възможни са размествания на "Герена" до дни

По високите етажи на "Герена" се дискутира не само евентуална смяна на Николай Митов. Възможно е да има и други рокади в клуба. До няколко дни трябва да бъде приета на главния скаут на Георги Чиликов. Той я пред шефовете, защото бе несъгласен със селекционната политика.

Спортният директор Даниел Боримиров и треньорът Николай Митов не одобряваха препоръчаните от бившия таран играчи. И затова той не вижда смисъл да остава на "Герена". Георги Чиликов бе препоръчан на собственика Спас Русев лично от Станимир Стоилов. Поради тази причина Чилика бе повишен от треньор на юноши в главен скаут.

Вероятно с напускането на Чиликов рокадите няма да спрат. Почти сигурно ще падне главата и на Диана Иванова Тя продължава да се води изпълнителен директор, но функциите й са замразени. Феновете на тима на няколко пъти искаха тя да бъде отстранена.

Тема спорт: Дунав привлича Николай Банков

Дунав ще привлече вратаря на Локомотив Горна Оряховица Николай Банков. Вариант пред русенци, които почти сигурно ще участват в Лига Европа, бе и резервният страж на ЦСКА Александър Конов. От Дунав вече са влезли в преговори с Банков, чийто тим изпадна във Втора лига. Очаква се в близките дни двете страни да стигнат до подпис. През изминалата кампания Николай пази в 30 шампионатни мача и успя да попадне в разширения списък на националния селекционер Петър Хубчев.

Освен Банков в плановете на Дунав е и Андреас Васев от Монтана, който е бивш играч на драконите. Русенци вече привлякоха Христо Попадийн от Витоша Бистрица и Преслав Петров от Лудогорец. Треньорът Веселин Великов вече договори две контроли за лятната подготовка. Дунав ще направи първа тренировка на 12 юни, а на 16 юни ще излезе срещу Берое. Мястото ще бъде уточнено по-късно, тъй като старозагорци същия ден пътуват за лагер в Банско.

Дунав, който се гласи да играе в Лига Европа (мачовете от първия кръг са на 29 юни и 6 юли, ще направи подготовка в Трявна от 18 до 26 юни, където на 24 юни ще срещне новака в елита Етър.

"Меридиан мач": Минев още година в Лудогорец

Един от основните футболисти на Лудогорец през последните години – Йордан Минев, ще остане още минимум един сезон при шампионите. "Меридиан Мач" научи, че съвсем скоро той ще подпише нов договор с "орлите", който ще бъде до лятото на 2018 г. Настоящият контракт на Близнака с разградчани изтича на 30 юни и това породи интереса към него от страна на Ботев и Черно море. В крайна сметка обаче Минев се е разбрал с шефовете на Лудогорец и ще продължи да носи зеления екип и през следващата кампания.

36-годишният пазарджиклия е високо ценен от своя треньор Георги Дерменджиев. Той може да играе като десен и ляв бек. както и като централен защитник. През последния месец и половина той имаше проблеми с бъбреците, които му попречиха да играе в доста мачове. Все пак в Разград са оптимисти. че след вече направеното лечение. Минев няма да има повече проблеми. Той все още е единственият българин, донесъл победа на роден отбор в групите на Шампионската лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки