И финландската суперзвезда Яри Литманен идва в София за Мача на годината

Голаджията, печелил Шампионската лига с „Аякс“ и Купата на УЕФА с „Ливърпул“ се включва в шоуто на Бербатов и Фиго на 14 юни

И финландската суперзвезда Яри Литманен идва в София за Мача на годината

Той се слави като най-великият футболист в историята на Финландия. Първи избор за капитан на страната си между 1996 и 2008 г. Има цели 137 мача и 32 гола за националния отбор, за който играе 21 години.

Превръща се в първата суперзвезда на финландския футбол, докато играе за „Аякс“ – 159 мача и 91 гола между 1992 и 1999 г. и още 20 мача и 5 гола след 2002 г. През 1995 г. триумфира с холандския гранд в Шампионската лига. След това завоюва Суперкупата на УЕФА и Междуконтиненталната купа. Тази година е и трети за „Златната топка“. През 1996 е голмайстор в Шампионската лига. 5-кратен шампион на Холандия. След първия си престой в „Аякс“ играе в „Барселона“ и „Ливърпул“. С „Мърсисайдци“ печели Купата на УЕФА през 2001 г., след което вдига още веднъж Суперкупата на УЕФА. Купата на Англия, Купата на Лигата и „Къмюнити Шийлд“ също са в личната му витрина от този успешен сезон. 8 пъти е избиран за футболист на годината от спортните журналисти и 9 пъти от футболната асоциация на Финландия.

Яри Литманен! И той ще блести с изявите си в големия мач на 14 юни в София! Финландската суперзвезда е поредното много голямо име в отбора на Луиш Фиго!

Обявените звезди дотук:


All Stars
Луиш Фиго
Роберто Карлош
Робер Пирес
Деко
Давид Трезеге
Кристиан Карембьо
Дуайт Йорк
Мичел Салгадо
Максуел
Йенс Леман
Франческо Толдо
Нуно Гомеш
Гайска Мендиета
Иван Кордоба
Предраг Миятович
Яри Литманен

United Stars
Димитър Бербатов
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
Рио Фърдинанд
Патрис Евра
Едвин ван дер Сар
Роби Кийн
Христо Стоичков
Красимир Балъков
Стилиян Петров
Мартин Петров

Бербатов покани и 9-има настоящи талантливи български играчи да се докоснат до звездите по време на Мача на годината. Това са Георги Миланов от ЦСКА (Москва) и Ивайло Чочев от „Палермо“, Кирил Десподов и Божидар Чорбаджийски от ЦСКА, Божидар Краев от „Левски“, вдигналите купата на България с „Ботев“ (Пд) Тодор Неделев и Антонио Вутов, Ияд Хамуд от „Локомотив“ (Пловдив) и Кристиян Кръстев от „Славия“, представител на националите до 19 г., които се класираха на Евро 2017.

Звездният благотворителен мач ще се излъчва пряко по bTVAction.

Билети за Мача на годината може да купите онлайн от eventim.bg и в мрежата в цялата страна – в билетния център на НДКи на касата с удължено работно време в The Mall в София, в бензиностанции OMV, в Office1, Orange, „Технополис“, Usit Coloursи в Български пощи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки