Реферите от "Герена" - виновни! Вадят ги

Симеон Великов, Костадин Тановчев и Евгени Маринков - и тримата арбитри са със спрени права

Реферите от "Герена" - виновни! Вадят ги

Футболните съдии Симеон Великов и Евгени Маринков да бъдат извадени от всички групи на първенствата под егидата на родната футболна централа. 

Това решение взе на днешното си заседание Комисията за етика и феърплей към БФС.
 
Тя предава цялата информация на експерта по почтеността към централата, който да предостави цялата документация, свързана с двубоя на компетентните органи в държавата за предприемане на последващи действия.
 
Припомняме, че в неделя, 4 юни, Съдийската комисия към БФС взе крути мерки и спря правата на тримата рефери, ръководили скандалния мач на "Герена" между юношите на Левски и Берое, спечелен от "сините" с 3:0. 
 
Главен съдия на срещата бе Симеон Великов от Благоевград, а негови асистенти - Костадин Тановчев и Евгени Маринков. И тримата арбитри са със спрени права, а Съдийската комисия съобщи още, че сезира компетентните органи на родната футболна централа за предприемане на последващи действия.
 
Ето пълното становище на Комисията за етика и феърплей:
 
Днес, 7 юни 2017 година, Комисията за етика и феърплей към Българския футболен съюз се събра на заседание под председателството на ген. Васил Василев. Поводът за свикването на Комисията е представянето и съмнителното поведение на съдийския екип на срещата от 29-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години между отборите на Левски и Берое, играна на 1 юни.

След като се запозна с всички необходими документи, становището на Съдийската комисия към БФС и изслуша длъжностните и служебните лица, свързани със срещата – съдиите Симеон Великов, Евгени Маринков и Костадин Тановчев, треньорите на Левски и Берое – Йордан Петков и Иван Гаджев, както и играчите на Левски - Божидар Божилов и Йоан Гаврилов, Комисията изразява становище, че реферите Симеон Великов и Евгени Маринков са повлияли на развоя на срещата и са нарушили сериозно етиката, а поведението им поставя на изпитание самите основи на феърплея. Етичните правила за поведение ангажират моралния дълг на всеки един човек. Длъжностните лица носят отговорност и трябва да служат за пример, защото футболната общественост гледа с доверие и уважение на тях.
Комисията предлага на Съдийската комисия към БФС реферите Симеон Великов и Евгени Маринков да бъдат извадени от всички групи на първенствата на БФС и предава цялата информация на експерта по почтеността към БФС, който да предостави цялата документация, свързана с двубоя на компетентните органи в държавата за предприемане на последващи действия.

В края на срещата Комисия "Етика и феърплей" благодари на треньорите Йордан Петков и Иван Гаджев, както и на играчите на Левски Божидар Божилов и Йоан Гаврилов за проявената активност и тяхното съдействие.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки