От БФС най-после съобщиха кои клубове получават лиценз

Очаква се решение на Спортния арбитражен съд в Лозана за ЦСКА, посочват от Лицензионната комисия

От БФС най-после съобщиха кои клубове получават лиценз

Приключи лицензионната процедура за лицензирането на футболните клубове за участие в турнирите на УЕФА през сезон 2017-2018 година, съобщиха най-после от БФС, а ето и останалата част от комюникето без редакторска намеса от Novsport.com:

След проверка на представената документация и в диалог с футболните клубове лиценз за участие в турнирите на УЕФА за сезон 2017-2018 г. получават (по реда на действащото класиране в Първа професионална лига):

ПФК Лудогорец Разград
ПФК ЦСКА-София София
ПФК Левски София
ПФК Дунав Русе
ПФК Локомотив Пловдив 1926 Пловдив
ПФК Черно море Варна
ФК Верея Стара Загора
ПФК Ботев Пловдив
ПФК Берое Стара Загора
ПФК Славия 1913 София

Заб: Съгласно решение на администрацията на УЕФА от 29.05.2017 г, ПФК ЦСКА-СОФИЯ не се допуска до участие в Европейските клубни турнири. Очаква се решението на Спортния арбитражен съд в Лозана, Конфедерация Швейцария.

Съгласно чл. 14, ал. 7 от Наредбата за националното клубно лицензиране, издание 2016 г., отборите получили лиценз за УЕФА, участват със същия лиценз в националните първенства и турнирите на БФС през 2017 - 2018 г.

Допълнително ще бъде публикувано съобщение за останалите футболни клубове, получили лиценз за участие в националните първенства и турнири на БФС през сезон 2017 - 2018 година, уточняват от Лицензионната комисия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки