Съдия няма как сам да забърка черно тото

Таско имаше още място в елита, но трябваше да каже цялата истина

Съдия няма как сам да забърка черно тото

Скандалът с черно тото, в който бяха забъркани няколко съдии, си е, меко казано, срамен според мен.

Първо искам да уточня, че нито един съдия няма как да забърка черно тото. Силно вярвам, че ако  тези  момчета са участвали в нещо нередно, те не са сами. Подстрекавал ги е някой страничен, трети човек, който няма нищо общо и с двата клуба.

Нека обаче се докаже, че има черно тото, защото в България все още няма такъв доказан случай. Това е самата истина.

Оттам нататък съдиите трябваше да се държат по-мъжки. Гледах как журналистите ги гонят пред сградата на БФС.

Ами спри като нормален човек, обясни си позицията пред медиите и се защити. Те вместо това се опитваха да ги избегнат и стана една гонитба по улицата, все едно са най-големите съдии. Това не е сериозно.

Другата голяма тема в съдийството бе Таско Тасков. Каза, че се отказва поради физически проблеми. Сигурен съм, че не е така, защото той имаше контузия, но оздравя и покри нормативите.

Причината да си тръгва е, че бе свален до аматьорския футбол в ранглистата. Само, че трябваше да го каже, не да си мълчи. Като гледам актуалните имена, Таско има място в ранглистата на професионалния футбол.

Той обаче каза, че нещо друго го е извадило. Кое е това друго нещо, Таско? Защо не го каза официално и директно на медиите?

Подхвърли за някакво черно тото, за което не е получил подкрепа от БФС. Само, че да беше казал конкретно - отидох при Иван да му кажа за мача между отбори А и Б.

Още по-добре щеше да е да го има това в писмен вариант черно на бяло. В момента думите му висят във въздуха без никакви доказателства.

Петър Янински, в-к „Меридиан мач”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки