Божинов анализира мача с Беларус

"На Световно се класираш с победи над малките отбори. Биеш Люксембург, Беларус и после даваш всичко от себе си, да вземеш нещо от фаворитите. Не трябва обаче да виним конкретен играч. Когато губим - губим всички. Когато печелим - пак печелим всички", смята Валери.

Божинов анализира мача с Беларус

Нападателят на Мейджоу Хака Валери Божинов коментира загубата на България с 1:2 от Беларус в световна квалификация. Поражение значително намали шансовете ни за класиране на Мондиала.

 
"Гледах мача с Беларус. За съжаление на цяла България - загубихме. Вярвах и се надявам, че ще победим. Сега страдаме всички - футболисти и фенове. Това бе един много слаб съперник. С цялото ми уважение към Беларус, но трябваше да ги победим", започна Божинов пред колегите от "Блиц".
 
"След победата над Холандия всичко беше начертано. Бием в Минск и чакаме спокойно мача с Швеция. Дори този мач снощи бе по-важен да го вземем от следващия. Ако момчетата бяха победили Беларус, после срещу Швеция щеше да има еуфория, да се напълни стадиона. Това щеше да им вдъхне допълнителна увереност. А сега ще започнат едни критики", продължи нападателят.
 
"Не можем да оправдаваме загубата с липса на късмет. Играхме добре, атакувахме, владеехме топката, но липсваше завършващ удар. Беларус вкара голове в двете си атаки, които направи. А Савицки вкара попадението на живота си. Но не може да се оправдаваме с късмета. Във футбола има можещи и неможещи", каза още Божинов.
 
"На Световно се класираш с победи над малките отбори. Биеш Люксембург, Беларус и после даваш всичко от себе си, да вземеш нещо от фаворитите. Не трябва обаче да виним конкретен играч. Когато губим - губим всички. Когато печелим - пак печелим всички", смята Валери.
 
На въпрос дали е изпитал яд, че не е в Беларус с тима и не може да помогне, Божинов отвърна:
 
"Не. Аз съм наясно, че докато играя в Китай трудно ще получа повиквателна за националния отбор. Ако съм в Европа и селекционерът Хубчев има възможност да ме гледа, тогава вече ще е друго".
ОБЗОР: Георги Костадинов със силен мач за АПОЕЛ срещу Арис (ВИДЕО)

Претендентите за титлата в Кипър с домакински победи

Ковачев бе титуляр за Ахмат при сензационен успех над ЦСКА (Москва)(ВИДЕО)

Отборът на българина изненада противника си

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), отборът му обаче се издъни в края (ВИДЕО)

Тимът на българина е в зоната на изпадащите

Гьозтепе на Мъри гази с класика, на крачка е от Суперлигата (ВИДЕО)

Няма какво да спре тима на българина

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки