Шотландия и Англия не се победиха в дерби със зрелищен край (ВИДЕО)

Три от четирите гола в мача паднаха в последните минути, новият капитан Кейн стана герой за „трите лъва”

Шотландия и Англия не се победиха в дерби със зрелищен край (ВИДЕО)

Националните отбори на Англия и Шотландия не се победиха в световна квалификация от група „F”, играна в Глазгоу.

Мачът завърши при резултат 2:2, а три от попаденията паднаха в самия край.

С два гола за домакините се отличи Лей Грифитс, докато в герой за „трите лъва” се превърна новият им капитан Хари Кейн, изравнил дълбоко в добавеното време.

Като цяло гостите имаха инициативата през по-голямата част от двубоя и още в 18-ата минута Ерик Дайър изведе Кейн зад гърба на защитата с хитър пас, но съотборникът му в Тотнъм стреля над целта.

Десетина минути по-късно отново Кейн имаше шанс, след като вратарят на домакините Крейг Гордън изчисти с глава топката точно в краката му, напускайки пеналта.

Нападателят успя да го прехвърли, но Кирън Тиърни изчисти от голлинията. Веднага след това Маркъс Рашфорд стреля, ала Гордън вече бе на своя пост и спаси.

В 39-ата минута Адам Лалана бе близо до гол, но топката спря във външната част на мрежата.

Последва силен удар на Джейк Ливърмор, боксиран от стража на Шотландия, а малко след паузата отново халфът стреля и след рикошет в защитник кълбото срещна страничната греда.

Впоследствие англичаните не успяха да се възползват от настанилия хаос в наказателното поле на своите домакини, които отговориха с шут на Андрю Робертсън.

Изстрелът на последния шотландец, вкарал във вратата на Англия, премина над вратата на Джо Харт.

В 65-ата минута на терена се появи Алекс Окслейд-Чембърлейн и пет по-късно откри резултата.

Футболистът на Арсенал пое топката край тъчлинията след късо изпълнено странично хвърляне и премина през трима опоненти преди да стреля.

Вратарят на домакините, изчистил в тъч преди това, трябваше да се намеси по-добре, но само боксира в собствената си мрежа и Англия поведе.

Скоро след това гостите имаха основателни претенции за втори жълт картон на Скот Браун, но такъв не бе показан, а малко по-късно Адам Лалана трябваше да реши всичко, ала не намери целта от чудесна позиция.

После Лий Грифитс отправи хубав удар и топката премина на сантиметри от горния ъгъл на вратата, пазена от Харт.

Последният нямаше никаква работа, защото Шотландия отправи само един точен изстрел до 87-ата минута.

Тогава точно Грифитс изпълни прецизно пряк-свободен удар и прехвърли стената, за да изравни резултата с дебютния си гол за националния отбор.

След това се случи нещо, което завинаги ще остане в историята на футболното съперничество между двете страни.

Две минути след изравнителното попадение се стигна до нов свободен удар в полза на домакините, от почти същата позиция.

Изпълнителят пак бе Грифитс, топката отново мина над стената от футболисти и спря в мрежата, за да хвърли в екстаз публиката на „Хемдън Парк”.

Това се случи в 90-ата минута, секунди след това Ерик Дайър принуди Гордън да се намесва решително, а в 93-ата Хари Кейн го матира и изравни!

Нападателят на Тотнъм, който за първи път бе капитан на страната си, засече от въздуха центриране отляво на резервата Рахим Стърлинг и възстанови статуквото в самия край на добавеното време.

Така Шотландия се размина с първата си победа срещу Англия през новия век, а селекционерът на гостите Гарет Саутгейт остана без поражение начело на „трите лъва”.

В крайна сметка двата отбора си поделиха точките и Англия остава лидер в групата с 14 точки. С три по-малко има отборът на Словения, надвил с 2:0 у дома Малта с голове на Йосип Иличич и добре познатия у нас Миливое Новакович.

Шотландия е с осем точки, изоставайки с една от тима на Словакия, който в 21:45 часа гостува на Литва.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки