Михаил Вълчев: Парадоксът е, че вече никой не иска да бъде треньор на Левски

"Не мисля, че Мапуку и Буш са по-добри от Аденижи"

Михаил Вълчев: Парадоксът е, че вече никой не иска да бъде треньор на Левски

Бившият футбо­лист и старши треньор на Левски Миха­ил Вълчев даде оценка за представяне­то на сините след края на поредния неуспешен сезон пред "Тема Спорт":

Г-н Вълчев, каква е вашата оценка за представянето на Левски за сезона?
- Играта не бе на необходи­мото ниво. В много малки мо­менти в отделни мачове пока­заха нещо, но като цяло се виж­да, че повечето футболисти нямат нужните качества да бъдат в Левски. Това се отра­зява и на играта. Виждахме, в защита има много пропуски и липса на синхрон. В много мачо­ве се наблюдаваше и несигур­ност в действията на врата­ря. Атаките се изграждаха бав­но. Головите положения, кои­то създавахме, бяха малко, а и тези, които имахме, често ги пропускахме. Във важния мач срещу Верея и в много други се наблюдаваше и липса на жела­ние.

Кои футболисти разочаро­ваха по време на сезона и има ли някой, който да отличи­те?
- Бабатунде Аденижи не бе на необходимото ниво за Левс­ки. Вкара няколко гола, но има­ше ситуации, в които отиграваше топката нескопосано. Франсис Нар дали може пове­че, или това са му възможнос­тите, не знам. Няма какво да ги изброявам другите. Мога да кажа, че единствено докато играеше, Боян Йоргачевич бе­ше на ниво. В последните 7-8 мача и Мехди Бурабия се предс­тавяше добре, както и Божи­дар Краев в отделни моменти, но при него липсва постоянството.

Беше ли наложителна треньорската смяна след края на сезона? По време на мача с Верея многократно се чуха призиви за оставка.
- Когато разговарям в пос­ледно време с хората, 99 про­цента от тях искат трень­орът да бъде сменен. Имаше много неубедителни игри и той не успя да вдигне отбора. На мен не ми харесаха и изказ­ванията на Николай Митов, че не е от значение, че трябва да бием ЦСКА, за да сме втори в класирането. Изобщо не тряб­ва да се казват такива приказ­ки. Явно, че Даниел Боримиров стои зад него. За мен можеше да се освежи с нещо друго. Но това е парадоксът, че вече ни­кой не иска да става треньор на Левски. Това е лошото.

През последната седмица имаше престрелки между част от акционерите към ръ­ководството на клуба. Не вреди ли вече това много на Левски?
- Разбира се, че вреди. Като се започне от разногласията за селекцията. Трябва вече да стане ясно кой отговаря за нея - треньорът, техническият директор, скаути, селекционе­ри ли? Време е някой да поеме отговорността. Да си я поне­се. И тези декларации, фенове­те като че ли искат без да да­ват пари, да управляват неща­та. За мен не е правилно това.

Какво е вашето мнение за Мапуку и Буш?
- Гледал съм ги, и двамата са вкарвали голове на Левски. То­ва донякъде е предизвикало тяхното привличане. Дано не се получи отново така, че ка­то са се представяли силно в предишните си клубове, в Левски се провалят. Може би при сините има повече напре­жение. Нивото и на двамата не е много по-високо от това на Аденижи. Дано да свършат работа.

През този сезон доста мла­ди футболисти получиха шанс за изява. Има ли някой, който да ви направи впечат­ление?
- Вече споменах Божидар Краев. Ивайло Найденов, Ста­нислав Иванов и другите подс­казаха нещо, но се разбра, че са­мо с млади няма да се получи. Явно много внимателно тряб­ва да се подхожда и да бъдат пускани по един или двама. Те получиха шанс, но ако Левски се бореше за нещо, едва ли щяха да го получат. Имаха късмет, че играха в няколко мача.

Левски си спечели трудно мястото в евротурнирите. Какво представяне да очаква­ме от тима?

- Това, че се класирахме, не означава много. Трябва да се достигне поне вторият кръг в Лига Европа. Ако можем да прескочим и него, ще е много добре, но ще е трудно. Такива задачи трябва да бъдат пос­тавени в момента - елимини­ране на първия противник в евротурнирите и с това да може отново стадионът да започне да се пълни. В момен­та важни са резултатите, а не толкова играта на отбора. Трябва да се изчака и селекция­та на тима, за да дадем някак­ва оценка за представянето и докъде евентуално ще стигне отборът.

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

Селекционерът на България U20: Очаква ни интересно Европейско

"Трябва да играем максимално добре и във всяка среща да надграждаме", заяви Мирослав Живков

Дудова: Една стъпка съм по-близо до олимпийското злато

Вижте какво още каза българската боркиня

Сестри Стоеви искат медал от Европейското по бадминтон

Бадминтонистките продължават да преследват олимпийска квота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки