Франция показа несломим дух и надви с 10 човека "Трите лъва" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата тима направиха страхотен спектакъл на "Стад дьо Франс", в който феновете видяха 5 гола

Франция показа несломим дух и надви с 10 човека "Трите лъва" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Франция победи Англия в приятелски двубой игран на „Стад дьо Франс”, а футболистите зарадваха феновете на препълнения стадион с цели 5 гола. „Петлите” изоставаха след 9-ата минута след гол на Хари Кейн, но с агресивната си игра обърнаха нещата в своя полза и затвориха мача при резултат 3:2 в своя полза. В началото на второ полувреме пък Рафаел Варан бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Деле Али и французите играха близо 45 минути с човек по-малко, но въпреки това излязоха победители в контролата.



Първоначално преди началото на срещата бе изпълнен химнът на домакините, след което и този на англичаните, като феновете както на гостите, така и на домакините се включиха в изпълнението на „God Save the Queen” . По-късно на живо бе изпълнен хитът на Oasis от 1995-а "Don't Look Back in Anger". Преди началото на двубоя двата тима се наредиха в центъра на терена и с минута мълчание почетоха паметта на жертвите от атентатите в Париж от ноември 2015-а и Манчестър през месец май тази година.



„Трите лъва” намериха по-бързо своя ритъм в началото на срещата и в 9-ата минута откриха резултата на „Стад дьо Франс”. Деле Али центрира в пеналта, а Стърлинг  овладя отлично и с техничен пас с петичка пусна за включващия се зад него Раян Бертранд, той пусна към далечната греда и Хари Кейн на празна врата не сгреши за 1:0.

В 14-ата Жиру отбеляза страхотно попадение, което обаче бе отменено заради засада. Нападателят овладя на гърди и заби топката в мрежата на гостите, но страничният рефер вдигна флага.




Франция заигра по-офанзивно и логичното се случи в средата на първото полувреме. В 22-ата минута Жиру затрудни Том Хийтън, който все пак успя да парира, при добавката на Умтити обаче вратарят нямаше шанс да се намеси и домакините изравниха.




В 43-ата Усман Дембеле финтира Джонс Стоунс в пеналта и шутира, но Хийтън успя да избие. За късмет на домакините Джибрил Сидибе бе на правилното място и вкара на празна врата за 2:1.




В 47-ата минута въпреки приятелския характер на двубоя главният рефер извади директен червен картон на Рафаел Варан за нарушение като последен в защитата срещу Деле Али, а секунди по-късно Хари Кейн се разписа от бялата точка за 2:2.

В 71-ата Килиан Мбапе нацели гредата, а веднага след това Гари Кейхил трябваше да се намесва решително и да чисти от голлинията.



В 78-ата Погба намери Мбапе в близост до пеналта, футболистът а Монако пусна наляво за Дембеле, който със силен диагонален удар осигури победата на „петлите” в приятелската среща.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки