Спалети се обръща към Примаверата

"Мъжкият отбор трябва да вземе пример от младежите", отсече специалистът

Спалети се обръща към Примаверата

 Новият треньор на Интер Лучано Спалети заяви, че играчите от първия тим трябва да вземат пример от тези от Примаверата, които преди дни спечелиха шампионската титла за младежи.

 
В същото време "нерадзурите" приключиха сезона в Серия "А" на незавидното седмо място и няма да играят в европейските клубни турнири през следващия сезон.
 
"Примаверата донесе у дома нещо много ценно. Надявам се, че играчите в моя състав ще видят това и ще си вземат урок. Обикновено младежите трябва да вземат пример от мъжкия състав, но в нашия случай е обратното. Те ни направиха услуга", каза 58-годишният Спалети, който ще има тежката задача да върне успехите на гранда от Милано.
 
"Всички в момента се чудят как е възможно Интер да бъде извън европейските турнири, защото отстрани това изглежда скандално. Но аз дойдох в този труден за клуба период, защото искам да му помогна да реагира правилно. Аз не съм по-добър от моите предшественици на поста, но съм различен. Ние ще работим по моя начин, аз вярвам в него и казах на играчите и те да вярват, защото трябва да са сигурни, че ще имат на 100 процента моята подкрепа и във всяка ситуация. Ние трябва да върнем Интер, където историята показва, че трябва да бъде", каза Спалети.
 
Според медиите в Италия Спалети ще получава по 4 милиона евро на сезон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки