Вариантите пред Нефтохимик: Във Втора лига с юноши или фалит

Стартът на ляната подготовка бе отложен, феновете с шествие в събота

Вариантите пред Нефтохимик: Във Втора лига с юноши или фалит

Стартът на ляната подготовка на Нефтохимик се отлага за 19 юни.

Това съобщиха изпълнителният директор на клуба Николай Тодоров и спортният такъв Станимир Димитров. Причината е, че все още няма яснота около финансирането на клуба.

„За да продължи отбора във Втора лига, ние трябва да имаме бюджет, да знаем с какви пари разполагаме, за да можем да предвидим посоката, в която ще вървим. Истината е че до този момент аз нямам точни и ясни параметри с какво разполагаме. Изготвил съм бюджет с минималните разходи за следващата година във Втора лига, но до този момент виждам само добри намерения”, заяви изпълнителният директор Николай Тодоров.

„Беше свикано извънредно заседание на Комисията по спорт и за първи път аз видях толкова обединени хора около идеята „Нефтохимик“, около идеята, че град Бургас трябва да има професионален отбор. Всички бяха единодушни, че клубът не трябва да се закрива. Но за съжаление не получихме ясни отговори относно финансирането. Благодарен съм и на г-н Бошнаков, който винаги е бил зад клуба, но до този момент и с него няма спонсорски договор за следващата година. Правим всичко възможно отборът да продължи, постигнахме договореност със старши-треньор (б.а. – Тодор Киселичков), говорим с футболисти, които да започнат с нас. Уговорили сме контролни срещи и подготвителен лагер. Ние трябваше да започнем подготовка в четвъртък, но поради тези причини ще я отложим до понеделник, защото трябва ясно да видим какви ще са финансите. Ако това не се случи, вариантите пред нас са два”, посочи той. 

„Първият е да се откажем от участието си във Втора лига, да пропуснем тази спортно-състезателна година и от следващата за започнем в Б окръжна група. Вторият е да започнем участие с юноши и да търпим загуба след загуба до края на сезона”, допълни Тодоров и призова представителите на бизнеса в Бургас да подкрепят отбора, като даде за пример бившия финансов благодетел на „Нефтохимик“ Николай Филипов.

Тодоров отправи апел и към всички заинтересувани от съдбата на Нефтохимик да се присъединят към мирното шествие на феновете, което ще се проведе в събота, 17 юни, от 18:00 часа.

„Когато един клуб се финансира, трябва да се оценява неговото комплексно развитие, а не само първия отбор. Трябва задължително да се инвестира в бази, това е генералното решение за развитие на футбола. Нашите деца се развиват на едни площадки, които са непригодни за организиран футбол. И въпреки тези трудности нашата школа се справя много добре. Ако тези деца имат качествена база, ще станат достатъчно добре подготвени за мъжкия отбор“, каза спортният директор на „Нефтохимик“ Станимир Димитров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки