Левски с грандиозен план, ще става сила до три години (ВИДЕО)

"Ще изградим скелета и после само ще допълваме с малко играчи", заяви Боримиров

Левски с грандиозен план, ще става сила до три години (ВИДЕО)

Спортният директор Даниел Боримиров обяви 3-годишен план за развитието на Левски.

"Отборът винаги си е поставял високи цели. И през следващата година ще преследваме титлата и купата на България. За първи път от много време Левски стартира подготовката с шест нови попълнения, което е радостно за нас. Трансферният прозорец е до края на август и през този период Левски ще се стреми да надгражда и да взима добри и качествени футболисти на ключови позиции, на които ние от спортно-техническото ръководство смятаме, че трябва да се подсилим, за да може Левски да върви нагоре и с игрите си да радва нашите сини привърженици", каза Боримиров.

"Обявяваме план за развитие през следващите три години Левски да изглежда така, както ни е си го представяме. Да изградим такъв отбор, който да играе добре, да побеждава и да радва феновете. Имаме картбланш от ръководството за работа за този период", допълни той.

"Всяко начало е трудно. През първите месеци очакваме да обиграем отбора, за да изградим гръбнака на състава, а във втората и третата година да допълваме с 1-2 футболисти, за да може Левски да бъде боеспособен, да стане шампион и да се представя добре в Евротурнирите", каза още Боримиров.

На "Герена" продължават работа по селекцията.

"Търсим попълнения по крилата и на десния бек. Искаме футболистите, които ще докараме на тези позиции, да бъдат по-добри от тези, които досега бяха в Левски. Трябва доста наблюдение, защото не искаме да правим грешки. Затова е нужно малко повече време", обясни Боримиров.

"Левски пое по един път, който първо иска първо да си погаси финансовите задължения и въз основа на финансовите параметри, на които можем да разчитаме, се опитваме да вземем най-доброто. Ще бъдем максимално взискателни към себе си, за да бъде добре и за клуба, и за отбора", добави той.

Левски ще предложи нов договор на Мехди Бурабия.

"Още преди две седмици имах намерения да предложим договор на Бурабия. След края на подготовката ще се водят разговори с тази насока с Мехди. За нас той е ключов футболисти и той е от основен фактори в отбора, който градим."

Спортно-техническото ръководство следи твърдо зад старши треньора Николай Митов.

"Треньорът на Левски е Николай Митов с него е свързан планът за развитие в следващите три години. Знаем, че всяко начало е трудно. Постигането на този план е свързано с дългосрочно инвестиране в отбора и в привличането на подходящи класни футболисти на постовете, на които е необходимо", каза Боримиров.

"Сините"" обмислят разширяването на скаутското звено.

"За мен скаутското звено трябва да се разрасне. Един човек не е достатъчен. Мислим в тази насока. Поддържам връзка със Седрик Бардон, с Лусио Вагнер. Казал съм им какво търсим и в какви параметри. Те също търсят", заяви Биримиров.

Той обясни, че клубът е готов да се раздели със сръбския вратар Боян Йоргачевич при подходяща оферта, а договорът на румънския защитник Сърджан Лукин не е бил подновен заради високите финансови претенции на играча.

"Апелът ми е феновете да повярват в отбора, да застанат плътно зад играчите. Ние ще се постараем да изградим отбор, който да радва привържениците ни. Целта ни е с всеки един мач на стадиона да идват все повече фенове. Като сме едно цяло, ще мачкаме в България", заяви Боримиров.

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки