Защитник на Германия се обяви против расизма в Русия

"Ще се радвам, ако прекратяват мачовете", заяви Рюдигер

Защитник на Германия се обяви против расизма в Русия

Защитникът на германския национален отбор по футбол Антонио Рюдигер заяви, че ще бъде щастлив, ако по време на турнира за Купата на Конфедерациите мачовете се спират заради расистки скандирания от трибуните.

Руският футбол дава достатъчно поводи за наказания за расизъм, което провокира действия от страна на ФИФА да въведе тристепенен механизъм от мерки в тази насока. Турнирът, който започва днес, е репетиция преди Световното първенство догодина.

"Съдията трябва да вземе мерки, като информира делегата. Но ако предупреждението не е уважено, играта със сигурност трябва да бъде спряна, смята Рюдигер, чиято майка е от Сиера Леоне.

"Лесно е за хората, които нямат същия цвят на кожата да ни казват да останем спокойни. Но те никога няма да разберат как се чувстваме, заяви Рюдигер по време на пресконференция. На клубно ниво той е футболист на Рома, а италианското Калчо също изобилства от случаи на расистки скандирания.

"Ние сме в 2017-а година, а ситуация като тази няма как да бъде извинена. На този турнир не сме с най-добрия си отбор и може би някои наши съперници ще ни подценят. Но ние сме световни шампиони и без някои от водещите имена в отбора", заяви още Рюдигер.

Вратарят Мануел Нойер и Томас Мюлер са двама от отсъстващите, а германците стартират в Сочи срещу Австралия. Групата ни, която включва още Чили и Камерун обаче никак не е лесна.

Селекционерът на германците Йоахим Льов обяви вече, че Бернд Лено от Байер Леверкузен ще стартира като титуляр на вратата. Германия ще излезе на терена с черни ленти на ръкавите си в памет на починалия вчера бивш федерален канцлер на Германия Хелмут Кол.

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Германия надигна глава за обрат над Нидерландия (ВИДЕО)

Тони Кроос с мач №108 за Бундестима

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Германия изненада неприятно Франция в Лион (ВИДЕО)

Маншафта стигна до успех с 2:0

Ройс е готов да остане в Дортмунд, но раздялата е по-реален вариант

Клубът не му предлага нов договор

Звездата на Леверкузен: Бъдещето ми не зависи от решението на Чаби Алонсо

"Не свързвам пътя си с неговия", каза Флориан Вирц

Айнтрахт връща Ван де Беек на Юнайтед, няма да го откупува

Той отпадна от сметките на треньорското ръководство

Шаби Алонсо реши къде продължава

Треньорът е желан от 3 гранда

Нагелсман с подробности за травмата на Нойер

Много досадна травма, призна селекционерът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки