Властите забраниха на десетки руски запалянковци да присъстват на Купата на Конфедерациите

Организаторите изискват от привържениците специален идентификационен номер

Властите забраниха на десетки руски запалянковци да присъстват на Купата на Конфедерациите

Руски запалянковци твърдят, че на десетки от тях, включително и на известен техен лидер, е било забранено да присъстват на мачовете от Купата на Конфедерациите в Русия, защото не са получили съответните документи. Организаторите изискват от привържениците не само билети, но и специален идентификационен номер, издаден от руските власти. Това се прави с цел държавата да попречи на потенциални хулигански прояви.



Някои руски запалянковци не са получили необходимите документи, за да присъстват на мачовете от турнира за Купата на Конфедерациите и няма да могат да използват закупените билети за двубоите. Законите в Русия дават правомощия на властите да откажат разрешение на феновете да присъстват на мачовете от турнира сега, както и на световното първенство през следващата година.



Един от известните лидери на руските привърженици Александър Шпригин, който два пъти е бил експулсиран от Франция миналото лято след сбивания между руски и английски фенове в Марсилия, се оплака, че на него му е отказано издаването на специален идентификационен номер. Шпригин, който е шеф на съюза на руските фенове, е чул за още близо 50 подобни случая. На членове на различни фен групи от елитните руски клубове, включително на Динамо (Москва) и на Локомотив (Москва), също е било отказано издаването на специален идентификационен номер от властите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки