Чили удари Камерун в първия си мач за Купата на конфедерациите (ВИДЕО)

Точни за чилийците бяха Едуардо Варгас и Артуро Видал

Чили удари Камерун в първия си мач за Купата на конфедерациите (ВИДЕО)
Националният отбор на Чили спечели първия си мач от турнира за Купата на конфедерациите. Чилийците удариха Камерун с 2:0 в среща от група "B" на турнира. Победата за южноамериканците донесоха Артуро Видал с гол в 81-ата минута и Едуардо Варгас в 93-ата.
 
Опасностите пред вратата на Камерун започнаха още в самото начало на мача. Във 2-ата минута Едуардо Варгас нанесе мощен удар, който нацели гредата, а след това срещна и тялото на вратаря, но топката така и не влезна в мрежата.
 
Камерун успя да се окопити и в 11-ата минута Нгаджуи можеше да открие резултата. Той стреля с глава и успя да отбележи, но голът не бе зачетен заради засада.
Постепенно чилийците успяха отново да наложат предимството си в мача, като дори успяха да реализират в самия край на второто полувреме. В 45-ата минута Варгас бе намерен с перфектен извеждащ пас и успя да отбележи, но видеоповторението показа, че голът е от засада.
 
Камерунците така и не успяваха да застрашат противниковата врата, а едно от малкото положения дойде в 67-ата минута. Отборът получи правото да изпълни фаул, Бенжамен Муканджо отправи опасен изстрел, но топката мина покрай гредата.
В края на мача логичното се случи и Чили успя да открие резултата. Звездата на тима Алексис Санчес се появи от скамейката и отново доказа качествата си. Санчес проби отляво, успя да елиминира защитник и центрира перфектно за Артуро Видал, който нямаше проблем да отбележи.
 
 
Алексис получи нова перфектна възможност в добавеното време на мача, като излезна очи в очи с вратаря, но се забави и не успя да отбележи. Топката обаче попадна до Варгас, който окончателно сложи точка на спора - 2:0 за Чили.
 
В първия момент голът не бе зачетен заради засада, но видеоповторението показа, че попадението е редовно.
 
С днешната победа Чили временно поведе в група "B" с три точки, а тимът на Камерун остава без точков актив за момента. 
 
В следващия мач от групата ще се изправят Германия срещу Австралия. Двубоят е в понеделник от 18 ч.
 
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки