Станимир Стоилов: Дали е лесен жребият ще стане ясно след мачовете

„Спартакс е един сериозен съперник, неслучайно е спечелила първенството на Латвия”

Станимир Стоилов: Дали е лесен жребият ще стане ясно след мачовете

Българският треньор Станимир Стоилов и неговият Астана се падна срещу латвийския Спартакс Юрмала във втория квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол. Стоилов е амбициран към нови успехи с най-силния казахстански клуб, но преди това има среща в Прибалтика.

"Спартакс е един сериозен съперник, неслучайно е спечелила първенството на Латвия през миналата година. Един бърз поглед показва, че в техния състав са събрани опитни футболисти, които имат доста мачове с националния отбор на страната им, бяха първите думи на Стоилов за съперника му.

"Винаги съм казвал, че жребият- дали е бил лек или тежък, може да се оценява съобразно изхода от мача. Ако преодолеем Спартакс, то тогава можем да говорим, че ни е провървяло. Но в Шампионската лига няма лесни противници. Спомнете си миналата година с Жалгирис (Вилнюс). Много хора смятаха, че вече сме се класирали, но трябваше да положим големи усилия и чак гол в последната минута ни помогнем да решим тази задача, обясни бившият национален селекционер на България.

В Шампионската лига ще има още българско участие и то е събрано в мача АПОЕЛ (Никозия, Кипър)- Дюделанж (Люксембург). За кипърците играе защитникът Живко Миланов, а на тима от Великото херцогство атаката води роденият в Германия Едисон Йорданов, бивш младежки национал на нашата страна.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки