Сензациите в пресата: ЦСКА променя плановете за селекция след решението на УЕФА

Без повече чужденци в Ботев Пловдив, Тодор Неделев с шанс да играе в Тирана, Пената пътува нахалост, Вашингтон на опашка за Везенков и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА променя плановете за селекция след решението на УЕФА

Сензациите в пресата днес, вторник, 20 юни 2017 година:

„Тема спорт”: ЦСКА може да промени плановете си за селекция след решението на УЕФА
ЦСКА може да промени плановете си за селекция, след като не бе допуснат до участие в евротурнирите. Червените ще решават днес как точно да процедират с футболистите, които са набелязали за привличане. С оглед на това, че клубът не получи право на евроизлаз, може би подходът към подписването на договори с нови играчи ще бъде коригиран. ЦСКА бе в напреднали преговори с няколко състезатели и изчакваше окончателната развръзка относно евроучастието си, за да предприеме последната стъпка относно финализирането на някои сделки. От друга страна, част от желаните футболисти не искат да преминат в Борисовата градина, при положение че отборът няма да участва на международната сцена. Треньорът Стамен Белчев вече призна на пресконференция преди заминаването за Австрия, че клубът е ударил на камък в преговорите с някои играчи заради спирането му за Лига Европа. При настоящата ситуация червените вероятно ще направят по-скромна селекция от планираната. Както е известно, до този момент договор с армейците има само едно ново попълнение - бразилецът Енрике Рафаел (23 г.), който играе като крило и зад нападателя. ЦСКА преговаряше също с вратар, централен защитник, плеймейкър и централен нападател. Негативното за клуба решение на УЕФА по всяка вероятност ще забави допълнително привличането на играчи. Такива бяха анонсирани още за началото на лагера в Австрия, но клубът предпочете да заеме изчаквателна позиция. Въпреки шокиращата новина от Нион целта в първенството ще остане непроменена от вече заявената - армейците да спрат хегемонията на Лудогорец.

„Тема спорт”: Тодор Неделев с шанс да играе в Тирана

Има шанс Тодор Неделев да играе в първия мач с Партизани в Тирана на 29 юни. Крилото има договор с канарчетата до 30 юни, след което трябва да се върне в Майнц 05, откъдето е под наем. Така със сигурност може да кажем, че националът ще е част от жълто-черните до края на месеца. В момента ръководството на Ботев Пловдив води разговори с колегите си от Германия, но засега няма положително развитие. Желанието на Николай Киров е да задържи играча. От Майнц 05 вече обявиха, че едва ли ще разчитат на него и през следващия сезон. Неделев има договор до лятото на 2018 година. Той взе участие в контролата с Пелистер Битоля, което обнадежди жълто-черните фенове. "Вървят разговори с Майнц, но все още няма нищо категорично и конкретно", довериха от Коматево. Утре канарчетата ще изиграят втората си проверка. Тя е срещу кипърския АЕЛ Лимасол, който е на подготовка у нас. Мачът най-вероятно ще е на базата на БФС в Бояна. Днес ще бъдат уточнени мястото и часът на спаринга.

„Меридиан мач”: Пената пътува нахалост

Нещо невиждано се случи с легендарния Димитър Пенев. Той бе принуден от шефовете на ЦСКА-София да пътува нахалост до Нион, където бе теглен жребият за първия и втория квалификационен кръг на Лига Европа. От „Армията" се надяваха, че отборът им ще бъде допуснат до евротурнирите. Това обаче не се случи, а Пената за пръв път отиде в Нион, без да участва в жребия. От родна страна участваха само представителите на Лудогорец, Левски. Ботев (Пд) и Дунав.

„Тема спорт”: Без повече чужденци в Ботев Пловдив

Ботев Пловдив няма да привлича повече чужденци през този трансферен прозорец, разкри източник от клуба. Досега канарчетата подписаха с двама иностранци - атакуващия бразилски халф Алваро Юлияно, който има и италиански паспорт, и полския вратар Даниел Кайзер. На старши треньора Николай Киров-Белия са били предложени още двама играчи от чужбина, но той ги е отказал. През зимата обаче Ботев ще вземе още един бразилец. Той има предварителен договор с жълто-черните, воден е от мениджъра Иво Димов. След контролата с Пелистер Битоля Белия обяви, че Ботев се оказва от привличането на нападателя на Пирин Благоевград Станислав Костов. Канарчетата обаче почти сигурно ще вземат халф от България, когото ще се опитат да привлекат до мачовете с Партизани Тирана от първия квалификационен кръг за Лига Европа (29 юни, 6 юли). "Търсим вариант за предните позиции. Гледаме хора, но все още не сме взели решение", сподели Киров след проверката с Пелистер. Дотук Ботев подписа с петима нови - Йордан Минев, Алваро Юлияно, Даниел Казйер, Тони Тасев и Пламен Димов. Последният тренира цяла пролет с жълто-черните, като чакаше разрешение от УЕФА да бъде картотекиран, след като бе подписал договор с казахстанския Алтай, който фалира. Междувременно вчера пристигна жълтата карта на Юлияно и той ще може да бъде картотекиран.

„Меридиан мач”: И Вашингтон на опашка за Везенков

Спекулациите и предположенията за това под кой номер и от кого ще бъде изтеглен в драфта баскетболист №1 на България Александър Везенков, не спират. Но краят им наближава, защото лотарията е на 22 юни в „Барклис сентър" в Бруклин, Ню Йорк. Бъдещето на нашето момче сериозно вълнува спортните медии в Гърция и това не е случайно. Везенков спечели завинаги сърцата на журналистите и феновете в южната ни съседка със страхотните си изяви с екипа на Арис (2009-2014) и там следят с нетърпение евентуалното му място в Драфт 2017. Според известното онлайн издание Gazetta.gr, твърде вероятно е българинът, който е роден в Никозия, но има и гръцки паспорт, да бъде изтеглен под №52 от Вашингтон. Медията се позовава на прогноза от добре познат източник – Draft Express. Сайтът загатва и че има и друга обозрима възможност за Везенков и тя е №56 в драфта - позиция, която би го пратила в Бостън. Реалностите сочат, че мястото на Александър Везенков в тазгодишния драфт е между 46-56 и независимо от точната позиция и името на отбора, който ще го избере, неговото бъдеще остава категорично свързано с името на 18-кратния шампион на Испания Барселона, припомня bball. Алекс има още година договор с ка-талунците, които са в процес на тотална чистка в състава.

България U15 с реми срещу Косово

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки