Новият сезон стартира на 14 юли с 14 отбора, БФС с високи оценки за всичките си комисии

От централата се похвалиха с успешно премината проверка на това как са изразходвани средствата, отпуснати от УЕФА

Новият сезон стартира на 14 юли с 14 отбора, БФС с високи оценки за всичките си комисии

Новото първенство в българския футбол ще стартира на 14 юли, съобщиха от БФС след редовно заседание на Изпълкома, за което бе съобщено по-малко от 24 часа по-рано.

От централата заявиха, че през следващата кампания ще поемат съдийските такси за юношеските мачове и поставиха „високи оценки на всички комисии”. Освен това те отчетоха успешно премината проверка на това как изразходвани средствата, отпуснати от УЕФА.

Ето и какво съобщиха от БФС без редакторска намеса от Novsport.com:

Редовно заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз се проведе в Национална футболна база в Бояна. Сред основните акценти на заседанието бяха приемането на Нормативните документи на Българския футболен съюз за сезон 2017-18, утвърждаването на листите на делегатите и съдийските наблюдатели за новия сезон в Първа и Втора професионална лига и обявяването на финансовия отчет за 2016 година. Българският футболен съюз е преминал успешно проверка във връзка с начина по който се разходват средствата по програмите на ФИФА.    

Подобно на юношеското първенство на U17, от сезон 2017-18 година съдийските и делегатските такси на мачовете от първенствата на U19 ще бъдат осигурени от Българския футболен съюз. Отборите участващи в първенствата на U17 ще получат 1600 топки, реплики на тези, които наскоро получиха отборите от Първа лига. 

Българският футболен съюз продължава сътрудничеството с Асоциацията на българските футболисти, като ще продължи да обезпечава финансово организирането на мачовете с участието на футболисти без договори. 

Одобрен бе и официалният календар за сезон 2017-2018, който ще бъде публикуван в сайта на БФС в следващите дни.

Жребият за новия шампионат в Първа професионална лига ще се тегли на 22 юни, четвъртък от 11:00 часа в Националната футболна база в Бояна.

Първенството стартира на 14 юли и в него ще вземат участие 14 отбора: "Лудогорец", "Левски", "Берое", "Славия", "Локомотив" (Пловдив), "Черно море", "Ботев" (Пловдив), "Пирин" (Благоевград), "Етър" (Велико Търново), "Дунав" (Русе), "Витоша" (Бистрица), ЦСКА-София, "Верея" (Стара Загора) и "Септември" (София).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки