Сензациите в пресата: Гаджев вариант за Левски, Пирин може да не започне първенството

Сензациите в българската спортна преса от днес, 22 юни 2017 г.

Сензациите в пресата: Гаджев вариант за Левски, Пирин може да не започне първенството

Сензациите в българската спортна преса от днес, 22 юни 2017 г.

Тема спорт: Човек на Коняспор на "Герена" заради Бурабия

От Коняспор явно се стреснаха от заканите на Левски да отнесат въпроса с Бурабия до съответните инстанции, занимаващи се с нерегламентирани преговори, и пратиха свой човек в София да преговаря за правата на играча. Самият футболист тренира самостоятелно, като вече трети ден отказва да се готви със сините, което е повод най-малкото за дисциплинарно уволнение наред с финансовите санкции.
 
На "Герена" вчера няколко часа бе Несим Нешадов, бивш футболист, който дори има мач за националния тим на България. От няколко години той е футболен агент, като е посредничил за няколко успешни сделки на наши играчи в Турция.
 

 

Собственикът на Левски Спас Русев е бил в течение на разговорите посредством конферентна връзка. Той не е склонен да се раздели със звездата си за 500 хиляди евро, каквото бе предложението на Коняспор преди два дни. Още повече, че 100 хиляди евро веднага ще отидат в касата на Черно море като част от договора за 20 процента при следващ трансфер на бившия играч на моряците.

 
 
Стана ясно, че Коняспор предлага около 6 пъти по-голяма заплата на Бурабия, който в Левски се разписва на 6500 евро месечно. Договорът му със сините е за още година и половина, тoecт до края на календарната 2018-а г. и ако Левски сезира УЕФА, турският клуб ще бъде санкциониран жестоко. Очаква се в следващите часове да има развръзка, сделката няма как да не стане - или сините ще отстъпят малко, или Коняспор ще клекне. Ясно е, че оттук насетне Бурабия няма как да бъде приет обратно в съблекалнята на "Герена" - нито от съотборниците си, нито от запалянковците. Двама-трима от тях се опитаха да съблекат халфа на пистата веднага след последната загуба от ЦСКА.
 
Тема спорт: От днес приемат жалби срещу разпределението на дълговете на ПФК ЦСКА АД

Вписването в Търговския регистър на дълговете на ПФК ЦСКА АД, които се очаква да бъдат платени, ще стане факт днес.
 
Синдикът Дора Милева е пуснала по-рано през седмицата молба за регистрирането на списъка на разпределение, които тя изготви. В него фигурират 143 физически и юридически лица. Сметката е направена на база на офертата на "Ред Енимълс". Това е фирмата на фенове на ЦСКА, зад която стои Гриша Ганчев и която предложи близо 8 млн. лв. за активите на ПФК ЦСКА АД. Именно тази сума се очаква да бъде разпределена между част от кредиторите на фалиралото дружество.
 
След като вписването стане факт днес, ще започне да тече срок от 14 календарни дни, в който списъкът може да бъде обжалван. Ако има жалби, те трябва да бъдат разгледани, след това съдът да одобри окончателно сметката и едва тогава ще се чака и превода на парите. Цялата процедура може да отнеме повече от 2 месеца.
 
Най-големият кредитор, който чака пари, е НАП. Синдикът е разпределила близо 4,5 млн. лв. за агенцията.

Меридиан мач: Гаджев отново е топ вариант за Левски
 
Владимир Гаджев може отново да облече екипа на Левски. „Меридиан Мач“ научи, че халфът пак е актуален вариант пред „сините“, след като Божидар Краев бе продаден, а Мехди Бурабия е категоричен, че не желае да играе повече за отбора. Както вече писахме, Гаджев бе в плановете на Ники Митов, но недоволство от страна на феновете стопира преговорите. На „Герена“ бяха решени да вземат един качествен чужденец, който да играе до Бурабия. След отказа на французина обаче Левски спешно трябва да търси двама полузащитници. Тимът прави мощна офанзива, за да вземе и вариант номер 1 Франсиско Жуниор от Стрьомгодсет, и халф от френската Лига 2, който се явяваше резервен вариант. Има обаче не малка вероятност на „Герена“ да не се справят и с двата трансфера, още повече, че времето здраво притиска тима. Затова Гаджев е отново топ вариант и скоро може да се проведат финални преговори с него, за да се завърне в клуба. В момента Влади поддържа форма с юношите на „Герена“ в чакане на добри оферти. Едва ли обаче той самият би отказал да се завърне в родния си клуб, след като вече се опари при неуспешния си престой в Ковънтри.

Меридиан мач; Пирин може да не започне в Първа лига!
 

От няколко дни в българските клубове се коментира, че не само Нефтохимик може да не започне сезона във Втора лига, но и Пирин да се откаже от елита заради сериозните проблеми с финансирането. Това засега е възможно най-черният сценарий и в Благоевград вярват, че той ще бъде избегнат. Опасност обаче има, а това, че „орлетата“ няма да могат да надградят над вече постигнатото в последния сезон изглежда повече от ясно.
 
Изпълнителният директор Венко Попов обаче се надява, че отборът ще преодолее финансовите си затруднения и нещата да се стабилизират. При „орлетата“ отново има забавяне на заплатите, както бе и преди няколко месеца. Тогава ситуацията успя да се оправи, а сега очакванията са постепенно това да стане отново. Попов коментира изявлението на кмета Атанас Камбитов, който с половин уста обяви, че едва ли не не си струва общината да дава милиони левове на отбора. Той се аргументира с това, че лекари, учители и други толкова важни за града хора, също трябва да получават общински пари и дори предупреди, че накрая ще се допита до жителите на града, дали отборът да получава общинските пари, които взима в момента.

Тема спорт: УЕФА дава нова награда на най-добрия на ЕП до 21 г.


276 играчи печелят ценен опит на европейското първенство за младежи в Полша, но също така се борят и за ново престижно индивидуално отличие. УЕФА създаде нова награда за "Най-добрия играч на турнира", който ще бъде обявен в нощта на финала в Краков на 30 юни. Той ще бъде избран от екип от технически наблюдатели на УЕФА, а отличието ще се връчи след последната среща.
 
При вземане на решението централата ще търси играчи, които са показали изключителни умения и решителни действия, които имат положително отношение и най-важното - подчиняват индивидуалните си способности на колективното благо на отбора. Досега на европейските първенства до 21 г. се даваше наградата "Златен играч", но според УЕФА новото отличие е по-подходящо признание за усилията. Уилям Карвальо бе носител на званието "Златен играч" през 2015-а, а преди него Андреа Пирло, Петър Чех и Хуан Мата също са печелили наградата. Сега ни остава да чакаме да видим кой ще се окичи със званието "Най-добър играч на турнира".
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки