Крайова излиза с трима българи срещу ЦСКА

Северните съседи вероятно ще използват в спаринга и тримата българи в състава си - бившия бранител на армейците Апостол Попов, десния бек Радослав Димитров-Меси и халфа Христо Златински

Крайова излиза с трима българи срещу ЦСКА

ЦСКА играе поредната си контрола в Австрия днес от 19:00 часа срещу 5-ия в румънския елит Университатя Крайова.

 
Северните съседи вероятно ще използват в спаринга и тримата българи в състава си - бившия бранител на армейците Апостол Попов, десния бек Радослав Димитров-Меси и халфа Христо Златински. Попов стартира трети пореден сезон в Крайова, а Димитров и Златински - втори. Родните играчи бяха използвани в повечето от мачовете на тима през изминалия сезон. Златински попадна в състава на 11-те най-добри чужденци в местното първенство. В отбора е и централният защитник Александър Барт, който стана 6 пъти поред шампион на България - с Литекс (2) и Лудогорец (4).
 
От 3 седмици насам Университатя има италиански треньор - Девис Мангия. Мачът с ЦСКА ще е първи за него начело на румънците. Капитан е 20-го-дишният нападател Андрей Иван, който вече има 90 мача и 18 гола за Крайова 8 елита и 5 участия за националния отбор. Той може да бъде продаден това лято, тъй като към него има сериозен интерес.
 
Университатя е 4-кратен шампион на Румъния (за последно през 1991 г.) и б-кратен носител на купата. Клубът достига 1/2-финал за Купата на УЕФА през 1982/83 г., когато е елиминиран от Бенфика.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки