Божинов пред Novsport: Всяка минута е важна за мен, дойде време за този отбор на България да постигне целта си

Българският нападател на Манчестър Сити Валери Божинов даде обширно интервю пред специалния пратеник на Novsport.com в Лондон непосредствено след загубата на неговия отбор от Челси с 0:1.

Божинов пред Novsport: Всяка минута е важна за мен, дойде време за този отбор на България да постигне целта си

Българският нападател на Манчестър Сити Валери Божинов даде обширно интервю пред специалния пратеник на Novsport.com в Лондон непосредствено след загубата на неговия отбор от Челси с 0:1. Валери заяви, че се радва, че вече играе и всяка една минута на терена е важна за него. Той получи добри думи от Марк Хюз за 10-те си минути днес на „Стамфорд Бридж” и показа, че скоро ще влезе в оптималната си форма.

Също така Божинов говори и за националния отбор на България и предстоящата световна квалификация с Ирландия. Бившият играч на Лече, Фиорентина и Ювентус заяви, че винаги е готов да помогне на националния отбор и е крайно време този тим на България да постигне своята цел, а именно класиране за ЮАР 2010.

„Това, че Марк Хюз ме е похвалил, е радващо, но 10 минути са малко време за мен. Все пак се радвам и на тях, за мен всяка минута на терена е важна. Знаете, че близо 2 години бях извън игра и сега искам да наваксам, но в никакъв случаи не бързам, има време. Всичко ще си дойде с времето. Получи се добър мач. Челси имаха повече положения и заслужено ни победиха”, заяви Божинов.


„Важно е да не загубим срещу Ирландия. Този мач не е толкова важен за тях, но за нас е от огромно значение. Въпреки това смятам, че ще направим мача на живота си и ще победим. Ако Станимир Стоилов мисли, че има нужда от мен, аз съм на разположение. Винаги съм се стремял да давам всичко от себе си за националния отбор. Мисля, че дойде време потенциала на този отбор на България да бъде разгърнат и да постигнем целите си. Знаем, че няма да е лесно, но ще дадем всичко то себе си”, завърши нападателят на Манчестър Сити.

*Цялото интервю на Валери Божинов можете да чуете в прикачения аудио-файл

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки