Съдът свика заседание за ПФК ЦСКА АД

Софийският градски съд свика заседание на 13 юли

Съдът свика заседание за ПФК ЦСКА АД

Софийският градски съд свика заседание на 13 юли по възражение на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност). То е входирано против приемането на вземане на НАП, включено в допълнителния списък на приетите вземания. Този дълг вече е вписан в Търговския регистър. Жалбата не е срещу основния приет дълг към НАП в размер на 4,5 млн. лв., а срещу друго по-малко задължение. Мотивите за обжалването не са известни, като Дора Милева вчера отказа коментар: "Заета съм, сега не е удобно", бе лаконичният отговор на синдика.



Заседанието, назначено от съда, трябва да се проведе на 13 юли (четвъртък) от 16:00 часа, за която дата се призовават синдикът, длъжникът ПФК ЦСКА АД, както и кредиторът НАП.



Съдът също така е разрешил на Дора Милева да сключи договор и да упълномощи адвокат на минимално възнаграждение, който да й помага в дейността, свързана с фалиралото дружество.



Синдикът вече изготви списък с одобрени вземания на кредитори, които евентуално ще бъдат удовлетворени. Той е базиран на офертата за около 8 млн. лв. на "Ред Енимълс" (фенове на ЦСКА), зад която стои Гриша Ганчев. Този списък бе вписан в Търговския регистър в четвъртък и подлежи на обжалване в срок от 14 календарни дни. Една жалба - на самия длъжник ПФК ЦСКА АД, вече е подадена, очакват се и други. Такава може да има от "Инвестбанк", чието вземане не е включено в списъка на Дора Милева.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки