Чорбаджийски: Останахме разочаровани, че няма да играем в Лига Европа (ВИДЕО)

"ЦСКА винаги трябва да надгражда, винаги трябва да се стремим към повече, да искаме повече"

Чорбаджийски: Останахме разочаровани, че няма да играем в Лига Европа (ВИДЕО)

Капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски сподели пред официалния сайт на „армейците” своите впечатления от лагера в Австрия. Той е на мнение, че подготовката е била интересна и ползотворна. „Ползотворна и хубава подготовка, бързо минаха тези 8 дни. Успяхме да окомплектоваме отбора и мисля, че нещата се получават все по-добре, но трябва да сме здраво стъпили на земята.”

„Идеята беше най-вече да се разпредели игровото време, всеки да играе равни минути. Като цяло трябва да работим много. Видя се, че имаме доста пропуски, получиха се някои добри неща. Самите резултати говорят за това, че нещата стават все по-добре, но трябва да продължаваме да работим.”

Чорбаджийски вижда сериозен прогрес в отбора, но уточни, че няма причини за главозамайване, защото все още има доста пропуски за отстраняване. Той направи и обзор на контролите, като подчерта, че има сериозна разлика между приятелски срещи и официални сблъсъци. „Най-хубавото нещо е да свикнеш да печелиш, отборът да е с такова настроение – винаги да излиза за победа. Радвам се, че направихме пет от пет мача. Важна е играта, която трябва да показваме. Победихме големи имена във футбола, но в една контрола не е същото като официалните мачове. Трябва да сме здраво стъпили на земята, резултатите сами по себе си говорят. Много е хубаво, че печелим, че бием такива големи отбори. След това продължаваме да работим, както винаги е било в ЦСКА.”

Капитанът коментира и случая с Лига Европа и неяснотата около участието на армейците в Лига Европа през настоящия сезон. Според него евентуално неучастие няма да окаже фатално влияние върху настроението в тима.  „Честно казано останахме разочаровани. Последната седмица се даде доста голяма надежда, че нещата ще се получат. Имахме уверения отвсякъде. Останахме разочаровани, но не и напълно съкрушени. Извличаме ползи от всичко – ще имаме повече време да се подготвим за шампионата.”

"Разбира се, че трябва да надграждаме. ЦСКА винаги трябва да надгражда, винаги трябва да се стремим към повече, да искаме повече. Аз знам, че можем повече. Това приляга на ЦСКА. Трябва да сме максималисти и да се стремим винаги към първото място във всяко едно естество, не само в първенството. Трябва да бъдем за пример навсякъде, по всякакъв начин. Да сме една голяма общност, каквато сме всъщност."

"Всеки едно интервю е – „Давайте да ставаме шампиони”, разбира се, ще играем мач за мач, ние винаги сме били оптимисти и сме давали всичко от себе си. Със сигурност мога да уверя всеки един от „червената” общоност, че ние ще направим каквото можем, за да станем шампиони, както искаме всички, но както казах – да не вкарваме такова напрежение. Спокойно, да окомплектоваме отбора, колективен  е страхотен. Затова има резултати и сме с усмивки на лица на тренировки и на мачове. Нещата ще си дойдат от само себе си", каза още футболистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки