Дерменджиев: Олимпиакос игра по-твърдо, отколкото е необходимо, но не отстъпихме

„Надяваме се Дяков да е готов за Европа. Видяхме добри неща, но има още какво да се желае”

Дерменджиев: Олимпиакос игра по-твърдо, отколкото е необходимо, но не отстъпихме

„Все пак играем срещу Олимпиакос, това е един много добър отбор.”

Така Георги Дерменджиев коментира равенството на Лудогорец срещу гръцкия гранд в третата лятна контрола от подготвителния лагер в Австрия.

Спарингът приключи при резултат 1:1, а наставникът на българския шампион посочи, че за него най-важното е футболистите да се опазят от контузии и да са готови за 12-ти юни, когато „орлите” започват похода си към групите на Шампионска лига с мач от втория кръг на квалификациите срещу Жалгирис.

„За мен стана добър мач, малко по-твърд, отколкото е необходимо за контрола, но в крайна сметка те играят така”, каза Дерменджиев. 

„Направихме повече смени в края, а само две на полувремето. Искам да дам повече игрово време на всички. В останалите 3 контроли ще има и други хора, които ще играят по 90 минути. Имаме още три мача и ще дам шанс на всеки.”

„В крайна сметка, пак казвам, че стана добър мач срещу един силен отбор, който също участва в Шампионската лига. Те са хегемон в Гърция и са шампиони 5-6 години поред. Това е опитен и обигран отбор, а на нас това ни носи удовлетворение, че играем такава контрола.”

„Мен ме интересува за 12-и отборът да бъде на ниво както функционално, така и игрово. Видяхме добри моменти, но има още какво да се желае. Още обаче е рано, но пък и Олимпиакос наистина играха малко по-твърдо. Има го и това, че футболистите се пазят, защото разполагаме с много малко време до 12-ти и няма да е приятно, ако се получи травма. В мач и в контрола е много различно. Тук също не отстъпихме, но в официален мач аз гарантирам, че те играчите ни няма да отстъпят.”

Дали ще е готов за европейските мачове контузеният капитан Светослав Дяков?

„Да се надяваме, че дори по-рано ще се оправи. Добре е, че не е сериозна контузията, но ще му трябва време, колкото и да е елементарно – той губи от подготовката, но пък е опитен и ще навакса. Всички футболисти, които са в халфовата ни линия, са добри, така че около 12-ти ще преценим кой ще играе, ако Дяков не е на линия.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки