Холандец виновен за съдбата на Райън Гигс

Уелсецът прекара цялата си кариера на „Олд Трафорд”, а след това бе и помощник на Ван Гаал

Холандец виновен за съдбата на Райън Гигс

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс разкри как освобождаването на Луис ван Гаал през май 2016 година от треньорския пост на Червените дяволи е провалило неговите планове.

Уелсецът прекара цялата си кариера на „Олд Трафорд”, а след това бе и помощник на Ван Гаал.
 
След назначаването на Жозе Моуриньо за мениджър на тима, Гигс напусна. По медиите се спекулираше, че Специалния иска бившият ас на Манчестър Юнайтед да остане в клуба, но не като негов помощник.
 
„Нямах оферта от Моуриньо и решението да си тръгна бе мое. Това беше правилният ход, след уволнението на Луис ван Гаал.
 
Бях негов асистент две години, а планът ми бе да се уча от него три сезона, но не се получи така. Чувствах, че не мога да съм на друга позиция в Юнайтед, освен на треньорската”, споделя Гигс.
 
Бившият халф на Червените дяволи търси своето първо предизвикателство като наставник. Той бе спряган за мениджър на Суонси в края на миналия сезон, а сега медиите на Острова го пращат в Мидълзбро.
 
„В момента съм щастлив. И преди съм казвал, че искам да стана треньор, но не бързам. Ако дойде правилната оферта, ще я обмисля, но сега се занимавам с други неща. Чувствам, че имам качествата да бъда добър мениджър.
 
Говорих със Суонси, но нещата не се получиха. Изкарах две фантастични години, учейки се от Ван Гаал. Водих Манчестър Юнайтед в 4 срещи след уволнението на Дейвид Мойс, което е безценен опит”, завърши Гигс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки