Сензациите в пресата: Рекорден трансфер за Лудогорец, Левски чака нов сърбин

Сензациите в българската спортна преса от днес, 28 юни 2017 г., сряда.

Сензациите в пресата: Рекорден трансфер за Лудогорец, Левски чака нов сърбин

 Сензациите в българската спортна преса от днес, 28 юни 2017 г., сряда.


Тема спорт: Левски чака нов сърбин

Сръбски полузащитник е най-новият вариант пред треньора Николай Митов за запълване дупките в халфовата линия, оставени след напускането на Мехди Бурабия, Костадиов и Де Ноойер. Ваня Маркович бе част от полския Корона Киелце, но това лято вече е свободен агент. Поради този си статут той иска солидна заплата от Левски, като на този етап има разминавания, които по всяка вероятност ще бъдат изчистени след компромиси между двете страни.
 
Любопитното е, че Ваня Маркович е брат на бившия футболист на ЦСКА Иван Маркович. През това лято сините взеха пак като свободен агент десния защитник Милош Цветкович, който е гласен за титуляр както срещу Сутиеска утре, така и занапред през сезона.
 
23-годишният халф стартира кариерата си в сръбския Земун, откъдето е трансфери-ран в холандския Венло, а оттам се връща в Белград, където носи екипа на Партизан. За Корона Киелце Ваня Маркович има 51 мача, в които е отбелязал 2 гола.
 
За да картотекират сърбина, сините трябва да освободят квота на играч извън ЕС, което означава, че един измежду Боян Йоргачевич, Бабатунде Аденижи или франсис Нар ще остане извън борда за новия сезон.
 
Треньорът на Левски Николай Митов се надява паралелно с Маркович шефовете от "Герена" да финализират преговорите и за португалския халф на Стрьомсгодсет франсиско Жуниор. Норвежците отхвърлиха офертата на сините от 50 хиляди евро за правата на играча, но Митов е настоял пред Спас Русев, че този футболист си заслужава подобрено финансово предложение.


Меридиан мач: Лудогорец с рекорден трансфер в Италия


Лудогорец реализира ударен трансфер в хита на Серия А Аталанта. Шампионите продадоха централния си защитник Хосе Паломино, като по непотвърдени данни италианците ще платят над 4 милиона евро за аржентинския бранител. Това е най-високата цена, която клуб от Ботуша дава на български клуб за играч. Журналистът жанлука ди арцио, който минава за гуру по отношение на трансферните новини на Апенини-те, пръв обяви новината. Паломино ще получава и шокиращите 2,5 милиона евро на година, което е в пъти повече от възнаграждението му при „орлите“. На Паломино му остава само да издържи успешно медицинските изследвания.
 
Паломино за кратко се превърна в основен играч в защитата на Лудогорец до Козмин Моци и изигра силни мачове в Европа. Ударът с този трансфер става още по-значим, след като собственикът Кирил Домусчиев го привлече като свободен агент. Преди два сезона „орлите“ продадоха за рекордните 5,5 милиона евро друг бранител - Кайсара на Шалке, а преди седмица Браян Ангуло бе спазарен за 800 000 евро.
 
През миналия сезон Аталанта постигна сензационен успех в Серия А, завършвайки на четвърто място пред Ла-цио, Милан, Ин-тер и фиорентина. Бергамаските се включват директно в групите на Лига Европа.
 

Тема спорт: Редят Славия - ЦСКА за петък от 20:00 ч.



Сезонът за ЦСКА по всяка вероятност ще стартира на 14 юли, петък, от 20:00 часа, разбра "Тема Спорт". Първият двубой на армейците е гостуване на Славия на Националния стадион "Васил Левски". Все още не е постигната окончателна договорка, като остава всичко да се съгласува между телевизията, излъчваща мачовете, и БФС. Денят от седмицата не се харесва на ЦСКА, който вече е уведомен за плановете. Не е изключено клубът да поиска промяна и срещата да се играе през уикенда, докато началният час по всяка вероятност ще се запази.
 
Точно преди година ЦСКА и Славия отново играха в първия кръг и тогава срещата им пак беше в петък (29 юли), но от 21:15 часа. Тя се проведе на "Армията" и домакините победиха с 2:0.
 
Сезонът в Първа лига няма да започне с двубоя мeжav червени и бели, като откриваща-та среща ще е в петък от 18:00 часа. Планирано е през юли и август да има двубои и от 21:00 часа.
 
Председателят на СТК към БФС Неделчо Михайлов не отрече, че Славия и ЦСКА може да играят на 14 юли от 20:00. "Все още не сме доуточнили програмата за първия кръг. Ще я обявим до края на тази седмица. Ако Славия и ЦСКА играят в петък от 20:00 часа, те няма да открият сезона, защото ще има соеща от 18:00".
 
"Програмата за следващите кръгове ще бъде обявена на по-късен етап, нужно е съгласуване между БфС и телевизията,
която излъчва двубоите", добави още Михайлов.
 
Първият кръг от елита ще се проведе в рамките на 4 дни - от петък, 14-ти, до понеделник, 17 юли. Във втория рунд от първенството ЦСКА приема Лудогорец. Предвидените от БфС дати за този кръг са 21-24 юли.

Тема спорт: Вдигат видеостена в центъра на Русе за мача

Специална фен зона ще бъде оформена 8 Русе за предстоящия мач на Дунав с Иртиш в Павлодар. Двата отбора се изправят един срещу друг от 17:00 часа. За изграждането на специалното място в центъра на града са настояли от фен клуба "Дунав завинаги" в разговор с кмета Пламен Стоилов. Поради очакваните жеги и предвид по-ранния час видеостената ще бъде монтирана в пространството зад английската гимназия Тео Милев" в Парка на младежта. Ще бъде осигурен и кетъринг с напитки и храна. Самото излъчване е договорено между Дунав и Иртиш. Очаква се в най-скоро време ръководството на драконите да обяви цените на билетите за реванша. Те ще варират между 15 и 25 лева.
 
Тема спорт: Фиорентина се продава

Семейство Дела Вале официално обяви, че ще "изслуша конкретни оферти" за продажбата на Фиорентина. Собственикът на предприятие за обувки и кожени изделия Диего дела Вале закупи Ла Виола през 2002-а заедно с брат си Андреа, когато клубът фалира. Виолетовите са неизменен участник в Серия А от 2004-а насам, но разочарованието на феновете личи в последните години. Затова бяха организирани много протести.

Братята твърдят, че са инвестирали над 300 милиона евро. Тифозите обаче не са доволни от факта, че съставът не бе подсилен до-статъчно добре, за да атакува по-предни позиции. Изявлението за продажбата бе пуснато от официалния сайт на Фио. През миналия сезон Виола завърши чак на осма позиция и отпадна в 1/16-финалите в Лига Европа от Борусия Мьонхенгладбах.
 
Най-доброто класиране на Фиорентина през новия век е четвъртото място, постигнато цели 5 пъти. Начело на отбора това лято застана Стефано Пиоли, който за последно бе в Интер. Очаква се и лятна разпродажба на Борха Валеро, Никола Калинич и Федерико Бернардески. От трансферите се очакват повече от 60 милиона евро, които да бъдат инвестирани в подобряване на състава.
 
Най-вероятно интерес към акциите на Ла Виола ще проявят азиатски инвеститори.
 
Собствениците са готови да изслушат конкретни оферти - разбира се, само от тези, които наистина обичат виолетовата фланелка и имат нужните качества да водят клуб като фиорентина, бе оповестено на официалния сайт на клуба.
Рикардиньо бяга от Левски

Вижте подробности

В Левски минаха на специален режим

Ще подобряват физическата подготовка на играчите

Събрин отряза ЦСКА

Кондиционният треньор Кирил Динчев запълни щаба на Стамен Белчев

Вижте условието Стамен Белчев да остане треньор на ЦСКА

Ако спечели Купата

Двама разделят първото място при голмайсторите в efbet Лига (ВИДЕО)

Вижте класирането на най-добрите стрелци

Националите ни по футзал преодоляха предварителния кръг на квалификациите за Евро 2026 (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спас Делев удължи договора си с Лудогорец

Георги Дерменджиев разкри новината

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки