Киров за албанците: Изпитваме респект, но не и страх

Треньорът на Ботев се изказа ласкаво за Партизани

Киров за албанците: Изпитваме респект, но не и страх

Старши-треньорът на Ботев Николай Киров сподели очакванията си за двубоя срещу Партизани (Тирана) на официалната пресконференция преди двубоя. Брифингът се проведе непосредствено преди последното занимание на "жълто-черните" преди двубоя от първия предварителен кръг на Лига Европа, който е утре, 29 юни, от 18:00 ч. българско време на ст. "Селман Стермаси" в албанската столица.


Наставникът на "жълто-черните" отговори на въпросите на местните медии, като едновременно демонстрира уважение към противника и желание Ботев да постигне добър резултат в първата среща, който да го постави в ролята на фаворит преди реванша на 6 юли в Бургас.

 

Ето какво заяви Киров пред албанските журналисти:

 

- Какво успяхте да научите за Партизани във времето от жребия до днес, доколко сте запознати с противника?

 

- Знаем, че Партизани е един от най-титулуваните отбори в Албания. Също така се запознахме със силното им представяне през миналия сезон, както в европейските клубни турнири, така и във вътрешния шампионат. Изгледахме и няколко мача на нашия съперник и мога да кажа, че добихме представа за стила на игра, силните и слабите страни на отбора.

 

- Изпитвате ли страх от отбора на Партизани?

 

- В никакъв случай. Ние уважаваме Партизани, както уважаваме всеки противник, срещу който се изправяме, но не може да става дума за страх.

 

- А страхувате ли се от високите температури и горещото време, които се очакват по време на мача? Как очаквате да повлияят атмосферните условия на играта на вашия отбор?

 

- Атмосферните условия са еднакви и за двата отбора. Колкото топло ще бъде за нас, толкова ще бъде и за съперника. Наистина не е приятно да се играе при горещо време, но трябва да положим всички усилия това да не се отрази на представянето и да покажем това, което можем дори при горещо време.

 

- Каква е целта, която ще преследва Ботев в първия мач?

 

- Целта ни е да постигнем добър резултат. Това значи резултат, който да ни даде добри шансове и да ни постави с по-добра изходна позиция преди реванша.

 

- В пресата тук се появи информация, че няма да можете да разчитате на четирима основни играчи. Как ще се отрази липсата им на представянето на отбора Ви?

 

- Не мисля, че това ще повлияе върху представянето ни. В момента в Тирана са играчите, с които водихме подготовка. С тази група от футболисти тренираме в продължение на три седмици и затова очаквам от тях да се справят със задачите, които ще им бъдат поставени.

 

- Реваншът ще се играе на 200-300 км. от Пловдив. Как ще се чувства Ботев от факта, че ще домакинства в България, но не в Пловдив?

 

- Стадионът в Бургас на практика е стадионът за нашите домакинства в Европа, защото ще го използваме в трета европейска кампания. Ботев е играл доста мачове там, а нашите фенове неведнъж са изпълвали неговите трибуни, така че се чувстваме добре там. Имаме много верни привърженици и предполагам, че и този път ще осигурят подкрепата, от която отбора се нуждае.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки