Министър Кралев: Тайсъна е едно от лицата на родния спорт

Европейският ни шампион по бокс получи почетен плакет

Министър Кралев: Тайсъна е едно от лицата на родния спорт

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на европейския шампион по бокс Даниел Асенов, на личния му треньор Тодор Мутафов и на наставника на националния ни отбор Хоел Еухенио Солер Арате.

 
"Даниел е едно от лицата на нашия спорт в момента и бъдещето на бокса. Той е пример за много деца и любимец на много българи. Едва 20-годишен вече е двукратен европейски шампион за мъже и с общо четири титли на Стария континент. Много съм щастлив за него, защото знам как се труди и колко много лишения е преживял. Бил съм с боксьорите по състезания и съм наясно как цяла седмица, докато трае турнирът, те трябва да спазват много строг режим и да водят битки само на една закуска. Следя кариерата на Даниел от години, радвам се, че той се развива във възходяща линия и му пожелавам да постигне следващата си цел - титла от Световното първенство в Хамбург", заяви Кралев.
 
Министърът пое ангажимент да съдейства за реновирането на боксова зала в родното място на Асенов - Кукорево, в която с деца и подрастващи да работят личният му треньор Тодор Мутафов и големият му брат Катин.
 
"Когато имаме спортист на такова ниво, държавата трябва да помага, за да може около него да се изгради силен отбор и повече деца да бъдат мотивирани да се занимават със спорт", каза Кралев.
 
Старши треньорът на националния ни отбор Хоел Еухенио Солер Арате и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински благодариха на Кралев за подкрепата, която състезателите получават, като им е осигурено всичко необходимо за тренировъчен процес на най-високо ниво.
 
Министърът пожела успех на българките, които ще участват в стартиращото на 3 юли в зала "София" Европейско първенство по бокс за момичета и девойки. Както е известно, 14 наши боксьорки ще вземат участие в шампионата, а сред надеждите ни за медал са двукратната европейска шампионка при момичетата и девойките Еми-Мари Тодорова (48 кг), Горяна Стоева (51) - сребърна медалистка от ЕП 2016, Мелис Йонузова (69) - бронзова медалистка от Евро 2016 - при девойките, както и Мелек Закифова (46) - бронзова медалистка от Евро 2016 при момичетата.
 
Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки