Ботев (Пд) обърна Партизани насред Тирана и спокойно чака реванша (ВИДЕО)

"Канарчетата" спечелиха с 3:1 в Албания

Ботев (Пд) обърна Партизани насред Тирана и спокойно чака реванша (ВИДЕО)

Ботев Пловдив направи сериозна стъпка към втория квалификационен кръг за Лига Европа, след като срази с 3:1 като гост Партизани (Тирана) в първия двубой между двата тима.

„Канарчетата” получиха гол в 5-ата минута, но след два гол на Косоко, един на Неделев и още едно попадение на французина, направиха реванша си доста по-лесен.

Срещата не започна добре за „канарчетата”, които получиха гол в една от редките атаки на домакините за първото полувреме.

В 5-ата минута Сукай получи отляво, напредна по фланга и с точен диагонален удар към далечния на вратаря ъгъл откри резултата.

Последва обаче пълна доминация на гостите, които се настаниха трайно в полето на албанците.

Партизани опитваха да противодействат с контри, които нямаха нужната бързина, а и защитата на Ботев не допусна втора фатална грешка.

В 22-ата минута Тодор Неделев пробва далечен удар, който затрудни вратаря Ходжа, но все пак успя да отбие, а влизащият на скорост Косоко бе изпреварен от бранител и нямаше как да направи добавка.

В 26-ата Косоко със силен шут от далечна дистанция прати в долния ляв ъгъл, връщайки паритета в срещата.

Обратът можеше да стане пълен в 40-ата, когато отново Косоко бе на чиста позиция, но късметът покри Партизани и ударът на нападателя прати кълбото в страничната греда.

Ботев започна по-добре втората част, като Крум Стоянов получи на стрелкова позиция в 53-ата, но сякаш сам не очакваше топката да попадне в него и прати в аут, а няколко минути по-късно негов силен удар бе избит с усилие от вратаря.

В 61-ата минута Тодор Неделев открадна топка в центъра, напредна в половината на домакините и с далечен шут с левия крак отправи неспасяем удар, за да направи обрата пълен.

Ботев намали оборотите след втория гол, като започна да играе малко по-дефанзивно.

В 80-ата минута за Ботев направи официален дебют и Тони Тасев, който се появи на мястото на Бризола.

В 88-ата минута Косоко сложи точка на спора и даде солиден аванс на своя тим преди реванша, който е след седмица в Бургас. 

Французинът открадна топка в централната зона, след което чукна покрай излезлия вратар и на празна врата оформи крайното 1:3.

Така "канарчетата" очакват спокойно втората среща с Партизани - на 6-ти юли от 20:00 часа на стадион "Лазур".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки