Мапуку избухна в дебюта си и доближи Левски до следващата фаза в Лига Европа (ВИДЕО)

"Сините" спечелиха с 3:1 първия си мач срещу Сутиеска

Мапуку избухна в дебюта си и доближи Левски до следващата фаза в Лига Европа (ВИДЕО)

Левски започна отлично  квалификационния цикъл за турнира Лига Европа, побеждавайки с 3:1 Сутиеска в първия двубой между двата тима, който се игра на ст. „Георги Аспарухов”. „Сините” направиха много добър мач, в който водеха с 3:0, но отпускане в заключителните минути им коства попадение във вратата на Митрев. Жуниор Мапуку официално дебютира със синята фланелка, като отбеляза в 16-ата секунда – най-бързият гол за Левски в евротурнири, а в 21-ата добави още един към головата си сметка. Роман Прохазка оформи класиката в добавеното време на първата част след фантастично изпълнение на пряк свободен. В 79-ата Божо Маркович вкара за Сутиеска, за крайното 3:1. Гостите останаха с човек по-малко в 89-ата минута, когато Радишич получи втори жълт картон. Така "сините" записаха рекорден 11-и пореден мач в евротурнирите без загуба.

Първата част бе изпълнена с динамика, като Левски не спря да пресира съперника си до последния съдийски сигнал преди почивката и доминираше тотално на терена.

„Сините” започнаха ударно двубоя, а Жуниор Мапуку направи мечтан официален дебют, след като се разписа в 16-ата секунда на двубоя. Адениджи ценртира отдясно, а Мапуку с глава прати в мрежата, вкарвайки най-бързия гол за Левски в евротурнирите.

Левски продължи с офанзивата, а в 21-ата Мапуку се разписа за втори път в мача. Конгоанецът пое малко след центъра, преодоля бранител и с далечен шут намери долния ляв ъгъл на вратата за 2:0.

Мапуку в 29-ата отново показа превъзходна техника и се справи с противников футболист, пусна за включващия се отдясно Вутов, но последният не успя да насочи точно, пускайки встрани от вратаря. Атаката завърши Прохазка, който стреля силно от дистанция, но вратарят успя да избие в корнер.

Черногорците също имаха шанс да отбележат гол, но в 39-ата Митрев се намеси класно и изби силен удар на противников футболист.

Франсис Нар пропусна да направи резултата класически, след като в 44-ата спря на гърди след центриране от корнер и направи задна ножица на 5-6 метра от вратата, но ударът му имаше повече сила и топката мина над напречната греда.

В първата минута от добавеното време Роман Прохазка изпълни пряк свободен удар, словакът отправи неспасяем удар от далечна дистанция, вкарвайки третия гол в актива на „сините”.

След почивката Левски продължи със стабилната си игра, като отново „сините” бяха по-добрият отбор на терена.

В 55-ата удар на Панайотов мина опасно близо до целта, а Франсис нар няколко минути по-късно не успя да уцели очертанието на вратата след добро двойно с Вутов.

Четвърт час преди края на двубоя Николай Митов пусна в игра и Серджиу Буш, който направи официалния си дебют с екипа на „сините”.

Отпускане в редиците на „сините” доведе до гол във вратата на Митрев, чийто автор бе Божо Маркович в 79-ата минута.

Минута преди края на редовното време Радишич получи втори жълт картон и бе изгонен.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки