Нешвил подписа с Ник Бонино

Договорът е за 4 години на стойност 16.4 милиона щатски долара

Нешвил подписа с Ник Бонино

Нешвил заздрави едно от проблемните звена в отбора си в събота, след като привлече Ник Бонино от шампиона Питсбърг с 4-годишен договор на стойност 16.4 милиона щатски долара. Освен това, вицешампионите от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) взеха защитника Алексей Емелин в сделка с Вегас Голдън Найтс.

Бонино беше ключов играч за Питсбърг в последните две участия на отбора в плейофите, след като помогна за спечелването на двете Купи "Стенли" с 25 точки. Последната от тях беше именно срещу Нешвил, като във втория мач от серията той счупи крак и доигра срещата, но не се върна на леда за следващите четири.

"Видяхме от първа ръка какво може да прави Ник в нападение. Освен това, той вкара два гола в първия мач", каза генералният мениджър на "хищниците" Дейвид Пойл.

Сделката за Емелин пък струваше на Нешвил само избор в третия рунд в драфта през 2019 година, но направи още по-силна защитната линия на отбора. По всяка вероятност той ще бъде зад Роман Йоси, Пи Кей Събън, Матияс Екхолм и Райън Елис в ростъра на "хищниците".

Бонино, на 29 години, има 75 гола и общо 187 точки през осемте си сезона в НХЛ. Той игра за Анахайм през първите пет години в лигата, след това изкара един сезон във Ванкувър и два шампионски в Питсбърг. В последния си отбор обаче Бонино беше част от третата линия зад Сидни Кросби и Евгени Малкин, а в Нешвил ще бъде във втората.

Нешвил се нуждаеше от Бонино, след като изпрати центъра Колин Уилсън в Колорадо срещу избор в четвъртия рунд на драфта през 2019 година. "Хищниците" избраха Уилсън под номер 7 през 2008-а, записвайки 95 гола и 237 точки за клуба до този момент.

Нешвил привлече и нападателя Скот Хартнел с едногодишен договр на стойност 1 милион долара. По-рано пък напусна Джеймс Нийл, който беше избран от Вегас в експанзионния драфт.

"Цел номер 1 за нас бе да намерим заместник Джеймс Нийл в челната деветка на нападението. Направихме това с Ник Бонино и мисля, че вече сме по-силни на позицията център, която беше нашето слабо звено допреди две години. Сега разполагаме с Райън Йохансен, Ник Бонино, Колтън Сисон, Кале Ярнкрок и Майк Фишър, което според мен прави центърът ни доста силен. Може би сега е най-силният, който сме имали", добави генералният мениджър на вицешампионите.

Нешвил добави и двама вратари - Андерс Линдбак и Мат О'Конър, които подписаха за по една година. Те ще получат по 650 хиляди долара при попадане в ростъра за НХЛ или по 75 хиляди в този за АХЛ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки