Сензациите в пресата: ЦСКА взима бивш Левскар, рекордна оферта за Мбапе

Сензациите в българската спортна преса от днес, 3 юли 2017 г.

Сензациите в пресата: ЦСКА взима бивш Левскар, рекордна оферта за Мбапе

Сензациите в българската спортна преса от днес, 3 юли 2017 г.

Меридиан мач:
 Бивш левскар се натиска за "Армията"

Нападателят Венцислав Христов очевидно прави всичко въз-можно да осъществи детската си мечта да играе на „Българска армия“. В момента той е свободен агент, а в събота вечерта бе забелязан на базата в Панчарево, където изгледа в компанията на “червените“ феновете победата над Етър с 2:0 в предпоследната контрола. Интересно е, че само преди година Христов бе футболист на Левски, като дори води атаката на „сините“ в мачовете с Марибор в Лига Европа. След това обаче той влезе в конфликт с треньора Люпко Петрович и бе изгонен от „Герена“.
 
Венци Христов е свободен агент, след като договорът му с Нефтохимик приключи, а и той не може да се разбере с Ботев (Пд), където го искат за водач на атаката.
 
Няма да е изненадващо Венци Христов да облече червената фланелка в дните до началото на първенството. Треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев има нужда от джокер, а и директно заяви, че предпочита при възможност да привлече български футболист. На върха на атаката на „червените“ без конкуренция е фернандо Каранга, а неговите евентуални заместници са Кевин Кубемба и Милчо Ангелов. Резервите обаче нямат същото ниво и при евентуална контузия на Каранга, ЦСКА ще има сериозни проблеми в атака.
 

Меридиан мач: Бултрасите уговарят война в Бургас

 

Феновете на Ботев се подготвят за кървав бой с привържениците на Партизани, които ще дойдат за реванша между двата отбора в Бургас този четвъртък. През социалните мрежи вече се урежда сблъсък 20 на 20, който трябва да стане на предварително уговорено тайно място около и в града край морето. На сайта на привържениците Bultras вчера се появи интересно съобщение, в което се разкриват подробности за случилото се в Албания.
 
„Група от около 50 човека пристигна в Тирана без полицейски ескорт и бе нападната от около 150-200 души, които така и не намериха смелост да пробият „солидния“ кордон от около 20 полицая и да влязат в „така желаното“ съприкосновение. За жалост не такава е съдбата на шалчето на шофьора на автобуса, което е закачено на огледалото и пада „пленено от албанските wannabe хулигани. Очакваме от тях да върнат визитата, както ние направихме - без полиция и да дойдат няколко часа по-рано“, написаха бултрасите.
 
Тема спорт: Левски инвестира 500 бона в нови
 
 
Ръководството на Левски е решило да инвестира част от получените пари от изходящи трансфери в привличането на още нови играчи. През лятото сините успяха да продадат Божидар Краев и Мехди Бурабия. Първият премина в датския Мидтиланд, а французинът избра да продължи кариерата си в носителя на Купата на Турция Коняспор. За правата им в касата на сините влязоха около 950 хиляди евро. Част от сумата ще отиде за взимането на още попълнения, въпреки че бройката им вече е доста голяма. До момента Левски привлече осем нови. Това са вратарят Александър Любенов, бековете Иван Горанов и Милош Цветкович, халфовете Георги Ангелов, Васил Панайотов и Антонио Вутов, както и нападателите Серджиу Буш и Жуниор Мапуку. Интересното е, че за тях Левски не плати нито лев - всички пристигнаха като свободни агенти.
 

Сега обаче сините са насочили усилията си да вземат едно крило и двама халфове. И заради отказите, които получиха от първите набелязани цели, сега те са реорганизирали приоритетите си. За исканите футболисти обаче ще трябва да бъде плащано. Шефовете на клуба са решили да отпуснат най-малко 250 хиляди евро (около 500 хиляди лева) за взимането на играчи, с което да бъде удовлетворено желанието на треньора Николай Митов.

Много е вероятно през тази седмица клубът да се подсили с футболист, който може да играе на фланга. Това се налага, защото в момента отборът няма силна фигура на тази позиция. В първия официален мач за сезона срещу Сутиеска (3:1) по крилата играеха франсис Нар и Бабатунде Аденижи. Първият тотално разочарова. А нигериецът определено не се чувства комфортно на този пост, въпреки че срещу черногорците асистира за първия гол на Жуниор Мапуку. Развитие по пристигането на такъв футболист може да има още днес.

Тема спорт: Арсенал с оферта от €142 млн. за Мбапе

Арсенал е готов на всичко, за да пребори Реал Мадрид за младата сензация на Монако Килиан Мбапе. Според авторитетното английско издание Mirror топчиите са предложили 142,5 млн. евро на мо-негаските, за да купят 18-годишния нападател. На "Емирейтс" са на мнение, че князете няма как да откажат по-добна сума и ще вземат таланта под носа на кралете. Мениджърът Арсен Венгер вече се е срещнал с бащата на Килиан и му заявил, че ще е грешка, ако той премине в Реал. французинът е обяснил, че младокът няма да получи дос-татъчно игрово време, докато при англичаните ще има сигурно титулярно място.

 
Мечтата на Мбапе да заиграе в Реал обаче може да натежи за решението му. Също така не е ясно дали Монако ще
се съгласи да продаде перлата си срещу тази сума. Според различни източници монегас-ките вече са отказали 135 млн. евро от ПСЖ и Реал. Ако все пак на "Луи II" склонят да пуснат звездата си в Арсенал, това ще се превърне в най-скъпия трансфер в историята на футбола. В момента рекордът се държи от Пол Пог-ба, за когото Юнайтед плати на Ювентус 105 млн. евро миналото лято.
 
Ръководството на Арсенал заяви, че няма да продава Алексис Санчес на Манчестър Сити, споделя Daily Mail. Артилеристите нямат намерение да подсилват конкуренцията и предпочитат да дадат чилиеца на ПСЖ или Байерн. Единственият начин топчиите да се съгласят за подобна сделка е, ако си осигурят подписа на Килиан Мбапе от Монако.
 
 
 
Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

Берое се справи с Локомотив (Пловдив) в голов екшън (ВИДЕО)

Заралии спечелиха с 3:2 срещу "смърфовете"

ОФИЦИАЛНО: Локо Пд представи бивш играч на ЦСКА

Баи е четвъртият нов на "Лаута" тази зима

Локо (Пловдив) надделя над дубъла си в учебна игра

"Смърфовете" изпробваха играчи на проби в този тест

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки