Бербатов: Никой от ЦСКА не ме е търсил. Да се самопоканя ли?

Димитър Бербатов не е получил предложение от никой от ръководителите в ЦСКА

Бербатов: Никой от ЦСКА не ме е търсил. Да се самопоканя ли?

От една година, откакто е без отбор, Димитър Бербатов не е получил предложение от никой от ръководителите в ЦСКА дори да тренира с отбора. Той няма подписан договор, каквито слухове плъзнаха, за да се превърнат във фалшива реалност за търсещи ги. С мениджъра му Емил Данчев са в процес на работа по проекти за следваща футболна дестинация.



Развихрилите се страсти днес накараха дори самият Бербатов да препоръча всички заинтересовани да прочетат истината за трансферните му планове, разкрита и потвърдена и днес пред "24 часа".



"Кога ще се напише нещо вярно или проверено!!! Или и аз трябва да пускам декларации, нали те са модерни сега... Не, по-добрият вариант е утре да се прочете интервюто, което съм дал, за да няма объркани и после извиняващи се", написа голямата ни футболна звезда на официалния си профил във фейсбук.



А истината защо тренира с "Берое", а не е тренирал с ЦСКА е следната:



"Защото познавам треньорския екип и хората ме поканиха да тренирам с тях. Бонус е, че познавам екипа, знам как работят. А и подготовката им беше на места, където аз също отидох, за да си почивам. Сега тренират в София и имам възможност пак да тренирам с тях. Но най-важното в случая е – защото ме поканиха да тренирам с тях. Никой друг български отбор не ме е търсил. Аз не мога да се самопоканя, може да разваля тренировъчния процес. Всеки треньор си има механика и начин на действие, не може някой просто да си реши и да се включва ей така в тренировката, това е липса на уважение и професионализъм. А и тренирам е голяма дума. Включвам се в някои от упражненията, в други не. Като гледам да не преча в развитието на отбора и тренировъчния процес. Играх един мач, за да усетя как се чувствам в игрова обстановка, може и още един да изиграя, и след това отивам на почивка.



И се надявам тези неща да ме държат във форма докато почивам. Имаше и друга история, от която се направиха какви ли не изводи – като се пуснаха информации, че съм отишъл да тренирам с другото ЦСКА – 1948. Ами всъщност аз си тренирам постоянно. Тогава си тренирах на мястото, на което дойдоха и те. Аз тренирах от една седмица там, тичах си сам. И в края на седмицата дойдоха и те там. Когато вечер отивах да тренирам, на тях им бяха тренировките там. И ме поканиха да потренирам с тях. И там имат млади момчета, които могат да научат нещо от мен. С удоволствие бих споделял наученото през годините за млади български момчета. Тренирал съм и с „Банско“, и със „Славия“, когато треньор беше Петър Хубчев, тренирал съм си и с ЦСКА.", казва още Бербатов.



Канил ли го е изобщо друг отбор освен "Берое"? "Не. Както казах – в този случай бонус е, че познавам треньорския щаб и начина на работа. Но ми казаха: „Заповядай, готви се с нас“. Никой друг не ме е търсил и поканил. А една година стоя без отбор.



И никой не е звъннал да каже: „Господин Бербатов, добре сте дошъл при нас. Заповядайте, тренирайте. Заповядайте, имаме интерес да ви вземем да поиграете при нас.“ Понеже ме пита за ЦСКА, ти казвам конкретно и за ЦСКА: „Никой не ме е потърсил.“



Аз наистина не мога да си позволя да се самопоканя. Някой може да каже - но ти нямаш нужда от покана. Не, не се прави така, това е балкански манталитен на мислене и не е правилен начин на работа. Но има и друго – може преди време да си играл в даден отбор, но времето върви, клубът се развива по даден начин и може би в настоящата ситуация самият клуб няма нужда от теб. Няма нищо странно в това", заявява Бербатов в пространно интервю.

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки