Сензациите в пресата: Лудогорец набеляза новия Левандовски

Треньорът на Партизани ще си спасява главата в Бургас, Левски пак крие отбора, Йоргачевич готов за игра и още…

Сензациите в пресата: Лудогорец набеляза новия Левандовски

Сензациите в пресата днес, вторник, 04 юли 2017 година:

„Тема спорт”: „Сините” отново крият отбора
Левски ще направи още едно занимание в София до реванша със Сутиеска в Никшич. Мачът е от първи квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата със Сутиеска е от 21:30 часа българско време в четвъртък. Все още никоя наша телевизия не е обявила, че ще излъчва пряко от Черна гора. Тренировката днес на „Герена" ще е закрита напълно. Утре на представителите на медиите ще отговарят двама от играчите на треньора Николай Митов. Това ще стане в 15:30 часа пред рекламното табло на В сектор. Те ще са защитникът Димитър Пиргов и офанзивният полузащитник Антонио Вутов, които бяха титуляри в първия мач и по всичко личи ще са в стартовата единайсеторка и в Черна гора. Левскарите по-късно ще се отправят към летище София, където никой от клуба няма да дава изявления. Сините излитат за Черна гора в 17:20 часа. В 20:15 часа българско време в Никшич ще бъде задължителната пресконференция на треньора Николай Митов. Тя ще се проведе в хотел "Хилтън", където ще отседне българската група. Половин час след това ще бъде и официалната тренировка на тима на терена на местния ФК Ком. Заниманието ще е открито в първите 15 минути.

„Тема спорт”: Треньорът на Партизани ще си спасява главата в Бургас

Ултиматум за победа в реванша с Ботев (Пд) е получил треньорът на Партизани Сюлейман Старова. Главата му е заложена на дръвника, след като тимът загуби с 1:3 в Тирана. Албанците бяха смачкани от критики в родината си заради поражението. "Партизани не игра в този мач. Скандално поведение на футболистите!", писаха медии в балканската страна. Всичко това е покачило сериозно напрежението върху наставника Старова, който е имал за задача да елиминира Ботев. След негативния развой в първия сблъсък обаче тази мисия изглежда много трудно постижима. Затова и при нова слаба продукция, този път в Бургас, на Старова ще му бъде посочена вратата, пишат албански медии. Вече има готов вариант и за негов заместник в лицето на сърбина Младей Милинкович, който през лятото е бил освободен от Луфтетари.

„Тема спорт”: Лудогорец набеляза новия Левандовски
Лудогорец ще опита да привлече новия Левандовски - Давид Ковначки, съобщават медиите в Полша. През миналата седмица белгийският Стандард Лиеж е стартирал преговори с 20-годишния нападател, но внезапният интерес от единствения български клуб, способен да изкуши нападателя, може да попречи на сделката. Ковначки стартира кариерата си в Лех Познан - бившия клуб на Лева, и още на 16 години записва мач в Екстракласата. В първия си сезон той дори бележи два гола. Талантът вкара и на европейските финали до 21-години това лято при равенството 2:2 с  Швеция. В момента Лудогорец ползва двама играчи за върха на атаката - Кешеру и Кафу, но твърде вероятно единият ще бъде продаден още този трансферен прозорец. Ковначки пък изглежда отлична инвестиция предвид възрастта си и сравненията с Левандовски.

„Тема спорт”: Йоргачевич готов за игра

Вратарят на Левски Боян Йоргачевич вече е готов за игра и тренира абсолютно наравно със съотборниците си. От „Герена" не бързат с прогнозите дали сърбинът ще влезе в групата за реванша със Сутиеска, но по начина му на подготовка личи, че има шансове това да стане. Друг от вратарите - Николай Кръстев, все още е на индивидуална програма. Отделно от групата се готви и нападателят Серджиу Буш. Неговият проблем датира още от края на пролетта. Той пострада във финала за Купата на Румъния с екипа на Астра Гюргево. Буш влезе като резерва в първия мач с черногорците, вероятно същото ще е положението и в мача в четвъртък в Никшич. При това положение отново в центъра на нападението сам ще е Жуниор Мапуку, който наниза два гола на черногорците при победата с 3:1. Черната сила, както сам се промотира привлеченият от Берое играч, все още не е готов кондиционно и дори на 50 процента, както обяви напусналият кондиционен треньор Роко Перота. От Левски реагираха бързо след раздялата с италианския специалист и привлякоха в представителния тим Петър Пеев, който досега работи в детско-юношеската школа. Той е защитил докторантура и ще влезе в щаба на Николай Митов като асистент на дългогодишния кондиционен треньор Ясен Екимов.

 

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки