В Румъния: Левски плати €100 000 за Рошу, той прибира по €8 000 на месец

„Сините” преговарят за котдивоарско крило и искат холандски защитник

В Румъния: Левски плати €100 000 за Рошу, той прибира по €8 000 на месец

Левски е платил на Виторул 100 хиляди евро, за да има Нелуц Рошу в състава си. Това твърдят медиите в Румъния.

Те посочват, че клубът от Констанца е на плюс от футболиста, тъй като през зимата го е привлякъл само за 50 хиляди евро от Конкордия Кяжна. Въпреки това в северната ни съседка пишат, че сделката е доста изненадваща.

В Левски Нелуц Рошу ще получава по около 8 хиляди евро на месец. Това е таванът на заплатите на "Герена", пише "Тема спорт".

Халфът няма да бъде картотекиран за реванша със Сутиеска от първия квалификационен кръг на Лига Европа, който ще се състои утре (сините спечелиха първия мач на „Герена" с 3:1). Той обаче ще бъде в състава, ако сините продължат в надпреварата - на следващото стъпало съперник ще е Хайдук Сплит.

Въпреки привличането на Нелуц Рошу селекцията в Левски продължава и далеч не е приключила. Шефовете продължават да работят по нея, като се очакват поне още двама-трима нови футболисти до края на трансферния прозорец. Тимът ще бъде подсилен с още един халф, крило и централен защитник.

Левски проявява интерес към дясното крило Жуниор Лаго. 26-годишният котдивоарец записа 60 мача и 9 гола за испанския Майорка в последните 18 месеца, но в началото на юни отборът изпадна в трета дивизия и африканецът иска да напусне, за да играе на по-високо ниво. Майорка иска да го задържи в редиците си, но играчът е непреклонен, че иска да напусне. Лаго е привлечен от испанския Нумансия още като юноша, а на 18 април 2009 година, когато е на 18 години, дебютира в Примера дивисион в мача срещу Атлетико Мадрид. До края на същия сезон той записва общо пет участия в елита, макар и като резерва. Впоследствие африканецът играе в Ейбар, Тарагона и Мирандес, а за последно в Майорка, като има 42 попадения в 246 мача в испанския футбол. Левски вече води преговори с агента на футболиста. Интересното е, че мениджърът е представлявал в България бившия нападател на Черно море Бубакар Бакари. Интерес към Лаго, който има мачове за олимпийския национален отбор на Кот д'Ивоар, имат още три испански втородивизионни клуба - Овиедо, Кадис и Кордоба.

„Сините” искат и холандски защитник, твърдят в страната на лалетата. Става въпрос за е 27-годишния Дейв Бултхайс, който в момента е свободен агент, след като договорът му с германския Нюрнберг изтече на 1 юли. Конкуренция на сините за Бултхайс са швейцарският Цюрих, кипърският АПОЕЛ Никозия и азербайджанският Габала. Според последните информации най-големи са шансовете на Цюрих, който вече преговаря директно с бранителя на швейцарска територия. През досегашната си кариера Дейв Бултхайс е играл само за два клуба - Утрехт и Нюрнберг. За тима от родината си има 80 шампионатни мача и 8 гола, а за немците е изиграл 67 срещи във Втора Бундеслига и има 3 реализирани попадения.

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки