Сензациите в пресата: ЦСКА дебне до последно за нападател, пак ще е №1 по сезонни карти

Лудогорец взима поне още двама, Ботев се прицели в таран от Германия, Веселин Великов залага на състава от Павлодар и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА дебне до последно за нападател, пак ще е №1 по сезонни карти

Сензациите в пресата днес, сряда, пети юли 2017 година:

„Тема спорт”: ЦСКА дебне до последно за нападател

ЦСКА ще прави до последно опити да привлече централен нападател. Клубът има предвид няколко имена и следи ситуацията около тях. Червените са готови да изчакат до края на юли, когато вече ще са изминали две седмици от началото на първенството, но да привлекат футболист за върха на атаката. Една от желаните опции е гвинеецът с португалски паспорт Абел Камара, който е собственост на Беленензес, но опитва да разтрогне договора си. 27-годишният таран на този етап удря на камък. В случай че успее да се раздели с клуба си до края на юли обаче ЦСКА ще отправи предложение към него. Армейците имат и други варианти, които включват и плащането на трансферна сума, но поне засега не е постигната договорка. Един от тези, които са отказали на ЦСКА заради изхвърлянето от международната сцена, пък е бил англичанинът Люис Молт, който е голмайстор на шотландския Мъдъруел. 25-годишното острие, реализирало 18 попадения през миналия сезон, бе желан и преди година от армейците, когато им отказа, а сега отново е отхвърлил предложението от ЦСКА. Червените са имали договорка на ниво клуб-клуб, но Молт не желае да играе в България. В момента армейците разчитат на Фернандо Каранга и Милчо Ангелов за върха на атаката. Родният нападател обаче не убеждава, че може да е полезен предвид шампионските амбиции на тима. Затова и ЦСКА търси нападател от чужбина за адекватна конкуренция на Каранга.

„Тема спорт”: Червените отново ще са №1 по продадени сезонни карти
ЦСКА за пореден път ще бъде клубът в Първа лига с най-много продадени абонаментни карти. Интересът към сезонните пропуски на армейците е добър и всеки ден се реализират по близо 50. Общата бройка на притежателите на карти вече надхвърля 800 и в най-скоро време в ЦСКА очакват те да достигнат 1000. Нито един друг клуб не е дори близо до армейците по този показател. През изминалия сезон ЦСКА също бе №1 по продадени абонаменти карти. През тази година се очаква да бъдат закупени около 1400. Пропуски могат да бъдат взети от администрацията на "Армията" (в дясното крило) всеки работен ден от 11:30 до 19:30 часа. Цената им е 320 лв. за сектор А, 200 лв. за сектор В, 90 лв. за сектор Г, 45 лв. за детска за сектор Г, 2000 лв. за ВИП ложата. Паркомястото пък е на стойност 400 лв.

„Тема спорт”: Веселин Великов залага на състава от Павлодар

Старши треньорът на Дунав Русе Веселин Великов не възнамерява да прави промени по състава за реванша с Иртиш в сравнение с този, загубил с 0:1 в Павлодар. Двубоят в Русе е утре от 20:00 часа и пак ще бъде предаван пряко по Евроком. Наставникът на драконите отново гласи Марио Петков за титуляр на десния бек. Както е известно, централният защитник Олексей Ларин е контузен и пропуска и реванша. Така като партньор на Петър Патев ще действа Михаил Милчев, който щеше да започне на десния бек. Новото попълнение Христо Попадиин пак ще остане резерва. Ляв краен бранител без алтернатива е Христофор Хубчев. В средата на терена ще оперира обичайната двойка - Самир Аясс и Диян Димов. По дясното крило ще е Бирсент Карагарен, а Бранимир Костадинов ще е отляво. В хода на двубоя двамата е възможно да разменят местата си. На върха на атаката ще започне Мирослав Будинов, който ще бъде подпомаган от по-задна позиция от Шопов. Така отново нито един от новопривлечените това лято няма да е титуляр. Поне такива са първоначалните намерения на Веселин Великов, който е на мнение, че и Димитър Димитров-Херо едва ли ще предприеме сериозни рокади. Треньорът на Дунав и играчите са изгледали заедно запис от първия мач, като са коментирали силните и слабите си страни. Великов за пореден път категорично подчерта, че повече нови няма да има, дори и русенци да отпаднат още след двубоите с Иртиш. Драконите не предвиждат и контроли до старта на шампионата. В първия кръг, на 17 юли, Дунав гостува на Септември София.

„Тема спорт”: Лудогорец взима поне още двама

Лудогорец ще направи поне още два входящи трансфера. До момента шампионите привлякоха само един нов - аржентинския вратар Хорхе Емануел Брун, който пристигна от Колон. Разградчани със сигурност ще привлекат централен защитник, защото продадоха Хосе Паломино на италианския Аталанта. В полезрението на клуба е играч от Примера Дибисион. Лудогорец е в сериозна битка за младежкия полски национал Давид Ковнацки. 20-го-дишният нападател е собственост на Лех Познан, като дебютира за тима още на 16 години. До момента той има общо 117 мача и 27 гола за тима във всички турнири. Беше част от състава на Полша на Европейското първенство до 21 години, на което страната му беше домакин само до преди няколко дни. Според информациите от Полша цената на Ковнацки вече е 2,5 милиона евро. Такава сума вече е била отказана от белгийския Стандард Лиеж, въпреки че преминаването му в този клуб до преди дни се е считало за сигурно. Причината за отхвърленото предложение е, че италианският Сампдория е извадил по-добро. А вчера от Лех обявиха, че ще изчакат поне още две седмици, преди да решат на кого да продадат футболиста. Давид Ковнацки е определян като новия Левандовски и преди година към него интерес имаше от страна и на Ливърпул.

„Меридиан мач”: Ботев се прицели в таран от Германия

Ръководството на Ботев (Пловдив) продължава да търси ново попълнение за атаката на тима и вниманието на директора Асен Караславов и треньора Николай Киров вече са насочени към Мартин Тошев. През миналото лято нападателят бе привлечен от Павел Дочев в Ерцгебирге Ауе, а през 2017 година записа три мача като преотстъпен в Аален. Той може да играе и като деветка, но и по фланговете и е излязъл на преден план пред „жълто-черните”, след като преговорите с Венци Христов се проточиха доста и изглежда няма да приключат с успех. Белия в същото време не остана кой знае колко очарован и от качествата на конгоанеца Аксел Босекота. Той изпусна дузпа в организираната специално заради него учебна игра с Марица и в крайна сметка не показа, че може да е конкурентен на играчите, с които в момента Ботев разполага. Мартин Тошев имаше още един престой в Германия, след като напусна школата на ЦСКА, за да се присъедини към втория отбор на Кьолн през 2008 г. След завръщането си у нас той носи последователно екипите на ЦСКА, Черноморец, Славия, Септември (Симитли) и Пирин (Благоевград).
НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки