Дунав преодоля стреса

Дунав Русе приема днес от 20:00 часа Иртиш Павлодар

Дунав преодоля стреса

Дунав Русе приема днес от 20:00 часа Иртиш Павлодар в мач реванш от първия квалификационен кръг за Лига Европа. Драконите имат да наваксват гол пасив от двубоя в Казахстан (0:1).



„В отбора царува добро настроение и се надявам да се поздравим с положителен резултат от предстоящия мач. За първи път тези момчета и аз сме в Лига Европа. Надявам се, че първоначалният стрес, който беше преди седмица, сме го преодолели. Надценихме Иртиш в първия мач. Липсваше ни късмет да отбележим гол, който щеше да ни бъде много полезен преди реванша. Това обаче трябва да ни мотивира допълнително“, коментира още наставникът на русенци.



Веселин Великов бе категоричен, че казахстанският тим е много добър, но не е невъзможно да бъде отстранен.



„Отборът на Иртиш е с много по-голям бюджет от нашия, но ще направим всичко възможно да го отстраним. Ако повторим играта си от второто полувреме в Паблодар, няма да бъде невъзможно. Надявам се и публиката да ни подкрепя от първата до последната минута и да бъде нашият дванадесети играч“, каза още треньорът.



„Ние вече спечелихме, като се класирахме за Лига Европа. Няма какво да губим В реванша. Вярвам, че психически ще сме доста пo-освободени, отколкото преди седмица. За съжаление не може да използваме пълния капацитет на стадиона си“, добави Великов.



„Идваме в Русе с желанието и амбицията да спечелим и да продължим напред в турнира Лига Европа“, това заяви старши треньорът на Иртиш Димитър Димитров.



„Понякога един гол преднина е и много, и малко. Не е лош турнирен резултат, но всичко зависи от поведението на футболистите и това, което те ще играят и покажат. Едно са идеите на треньорите, а съвсем друго е вече дали футболистите ще могат да покажат своите качества и възможности на терена. Знам, че ще бъде сложна и трудна игра и това го показа първият мач в Павлодар. Нашият отбор играе по-успешно навън на фона на качествата на футболистите и техния потенциал. Надявам се да не изневерят на себе си и да покажат най-доброто, защото 6 първия мач не показахме лицето си“, коментира още Димитров. Той добави, че познава достатъчно добре Дунав, и то още преди първата среща.



„Знам техните силни качества и проблеми. Те се показаха като балансиран отбор с добра и сериозна организация в игратa. Има нужната спойка между отделните футболисти“, коментира специалистът.



Димитров добави още, че в последните години футболът в Казахстан се развива много бързо на базата на вложенията, които се правят в отборите. Все още има какво да се желае – по отношение на базата, на обезпечаването на кадрите, на треньорските кадри най-вече. Един от основните играчи на Иртиш – Пирали Алиев, сподели, че е с добри впечатления от Русе.



„Градът е хубав, времето също е добро. Идваме да постигнем добър резултат. Смятаме, че треньорът ни е подготвил добре – физически и тактически“, каза още Алиев.



Около 17:30 ч. днес в площадното пространство пред „Булстрад Арена“ в Русе ще заработи специално изградената за целта фен зона. В нея всички ще могат да се подкрепят с напитки и храна на преференциални цени преди срещата. Както е известно, на стадиона ще могат да влязат само 5478 зрители. Вратите на съоръжението отварят още в 18:00 часа.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки