Дунав е аут от Европа след втора загуба от Иртиш (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Драконите" загубиха с 0:2 на реванша у дома и отпаднаха с общ резултат 0:3

Дунав е аут от Европа след втора загуба от Иртиш (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дунав (Русе) отпадна още в първия предварителен кръг на Лига Европа след втора загуба, този път  с 0:2 от Иртиш на българския треньор Димитър Димитров на реванша в Русе. Ранен гол на Марио Машлач и късен на Аслан Дарабайев, както и редица спасявания на техния вратар Давид Лориа изхвърлиха „драконите” от Европа след появяването им 10 минути преди жребия за турнира за сметка на ЦСКА. Дунав падна с общ резултат 0:3, въпреки че създаде много голови положения и в двете срещи, но все пак се завърна на картата на евротурните след 43 години отсъствие.

Победителите от Иртиш, които през 2013-а отстраниха и Левски в Лига Европа, ще мерят сили на 99,9% със сръбския гранд Цървена звезда, който има комфортен аванс от 3:0 срещу Флориана преди реванша с Малта.

На стадиона в Русе своите места бяха заели точно 5 478 зрители, колкото разрешиха от УЕФА.

Реваншът бе очакван с много надежда в крайдунавския град, но лошият сценарий от първата среща се повтори и Иртиш пак успя да вкара ранен гол. Това се случи в шестата минута, когато Стефан Живкович центрира от корнер вляво, а на първа греда Марио Машлач бе оставен да засече на границата на вратарското поле с глава за 1:0. Така авансът на тима на Херо набъбна на общо два гола и Дунав имаше нужда от три, за да продължи напред.

„Драконите” имаха отлични шансове да изравнят до почивката, но срещнаха непреодолима стена в лицето на вратаря и капитан на Иртиш Давид Лориа. Будинов пусна за Карагарен в 14-ата и останал очи в очи с вратаря той видя как Лориа спасява удара му към десния долен ъгъл.

Пак Карагарен се оказа на стрелкова позиция след пас на Аясс и Лориа за втори път надви в прекия сблъсък с крилото.

Над стадиона заваля дъжд, а Аясс шутира мощно към десния ъгъл от дистанция и отново Лориа с една ръка извади в корнер.

Иртиш атакуваше рядко, но доста опасно. В 37-ата минута Дарабайев използва падане на Фофана и изскочи сам срещу Станислав Антонов, прехвърли го и за щастие на русенци топката не попадна в очертанията на вратата. В следващата минута гол на гостите беше отменен заради засада още преди центрирането отляво и точни удар с глава, при който Антонов увисна неприятно.

Късметът беше с Дунав и две минути преди паузата, когато домакините бяха хванати на контра трима на трима, голмайсторът от първия мач Бугаев елиминира вратаря, но Петър Патев изби пред голлинията удара към празната врата.

Втората част започна с нов голям пропуск на Иртиш, когато Родриго Антонио на слалом мина през защитата на Дунав в центъра и изпусна сам срещу вратаря. Бранимир Костадинов стреля от външната страна на мрежата при добра възможност отляво.

Лориа боксира на голлинията шут на Костадинов, а след 60-ата минута тонусът в играта на Дунав спадна видимо и вярата им в обрата сякаш постепенно се изпари. Херо добре бе подредил своите в защита и те затваряха добре пространствата в своята половина, което им беше напълно достатъчно.

Две минути преди края на редовното време Аслан Дарабайев реши всичко с втори гол за гостите след точен удар в долния ляв ъгъл фронтално от границата на наказателното поле.

Въпреки отпадането, агитката на русенци изпрати своите с възгласи „Дунав, Дунав”, но завръщането в Европа не донесе много радост за тима.

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки