Херо: Дунав заслужава адмирации за поведението си и в двата мача

„Аз по принцип съм оптимист, дори и с Барселона да играем”, каза той по повод предстоящия сблъсък с Цървена звезда

Херо: Дунав заслужава адмирации за поведението си и в двата мача

„Аз бях уверен, че играем по-добре на чужд терен. Получи се двуостър мач, с поделено надмощие. Успяхме да реализираме своите възможности и спечелихме.”

Това заяви старши треньорът на Иртиш (Павлодар) Димитър Димитров след победата на неговия тим с 2:0 над Дунав в Русе в мач реванш от първия предварителен кръг на турнира Лига Европа. Така с общ резултат 3:0 неговият отбор се класира за втория предварителен кръг на надпреварата, докато „драконите” отпадат.

„Имахме доста положения, както и Дунав, успяхме да спечелим, но имам доста претенции върху играта, най-вече относно организацията на играта и завършващата фаза”, посочи Херо, а после отдаде заслуженото и на българския тим.

„Дунав заслужава адмирации за поведението си не само в този мач, а и за този в Казахстан. Уважавам ги изключително много и им пожелавам успех в българския шампионат.”

За следващия съперник на Иртиш, а именно Цървена звезда:

„Аз по принцип съм оптимист, дори и с Барселона да играем. Винаги се надявам. Цървена звезда е много силен отбор, с огромна история и бюджет, бивш европейски шампион. Ще се опитаме да играем, пък каквото сабя покаже.”

За българското първенство:

„Наблюдавам частично българския шампионат, надявам се да се е покачило нивото в мое отсъствие, защото аз съм българин и ще съм изключително радостен, ако нивото се покачва.”

Футболът в Казахстан или в България е по-развит?

„Не искам да отговарям на този въпрос. Аз вече казах, че футболът в Казахстан бележи развитие и има качество в отборите, но и има още много какво да се желае. Най-вече като организация, специалисти и относно базите. Хората имат финансови възможности да покажат още по-сериозно развитие в това отношение.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки