Лукаку обеща вълнуващ футбол на феновете на Манчестър Юнайтед

'Търсех точно този неспирен глад за трофеи, който го им в клуба"

Лукаку обеща вълнуващ футбол на феновете на Манчестър Юнайтед

Ромелу Лукаку даде първото си интервю като играч на Манчестър Юнайтед пред клубната телевизия на 20-кратните шампиони на Англия. По-рано днес „Червените дяволи” финализираха сделката по привличането на белгийския голмайстор с договор за 5+1 години от Евертън срещу 75 + евентуално още 15 млн. паунда.

Лукаку обясни какво го е накарало да избере Манчестър Юнайтед.

„Историята, футболистите, които играят за клуба и вечният глад за трофеи. Това е нещо, което искам и търся. За мен беше перфектната възможност да направя голямата крачка. Когато Манчестър Юнайтед те покани да играеш за тях, не можеш да кажеш „не”. Аз живея в Манчестър и минавам покрай „Олд Трафорд’ много пъти, когато отивам към центъра. Една вечер казах на майка ми, че бих играл там. Когато шофирам покрай стадиона, винаги гледам към него през цялото време. Всеки път, когато играех срещу Ман Юнайтед и стъпех на терена, се чувствам като дете. Атмосферата, феновете, това е като благословия и няма търпение за първия си мач там ”, разказа Ромелу Лукаку.

Той призна, че е искал да премине в тима преди началото на предсезонната подготовка, за да има повече време да опознае всички в отбора и да се приспособи преди началото на новата кампания

Нападателят сподели и за близките отношения между него и най-скъпия футболист в света Пол Погба.

„Той е един от най-добрите ми приятели, а ми е и съсед. Често сме заедно и той ми обяснява как вървят нещата в отбора. През миналия сезон, когато той подписа за Юнайтед, когато видях това, това задейства нещо в мозъка ми и знаех, че няма да откажа на Манчестър Юнайтед”.

Неговото послание към феновете на Юнайтед е кратко и просто: „Ще дам най-доброто от себе си, ще опитам да вкарам възможно най-много голове и да спечелим колкото се може повече трофеи. Това искам. Феновете искат нещо вълнуващо на терена и това ще се опитам да им дам”.

Лукаку говори и по други теми и не скри вълнението си, че за първи път ще играе в груповата фаза на Шампионска лига, след като Юнайтед изпусна място в топ 4 на Висшата лига, но спечели Лига Европа и място в най-престижния турнир.

Ромелу Лукаку завинаги ще бъде запомнен и със своя хеттрик за Уест Бромич срещу Ман Юнайтед в последния мач на сър Алекс Фъргюсън начело при 5:5 в последния кръг от сезона на „Дъ Хоутърнс”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки