Божинов: Целта ми е да се върна в националния отбор

"След като напуснах Китай, можех да отида в Турция или в Турция за много повече пари"

Божинов: Целта ми е да се върна в националния отбор

Валери Божинов заяви, че една от основните му цели за предстоящия сезон е завръщане в националния отбор на България по футбол. Божинов през миналия месец подписа договор с елитния швейцарски Лозана, след като през пролетта игра за китайския втородивизионен Мейчжоу Хака. Нападателят се разписа от фаул в дебюта за новия си отбор при равенството 2:2 срещу френския Нант в контрола в събота.

"Естествено националният отбор е моята цел. Говорих с треньорското ръководство наскоро и се надявам да бъда повикан отново много скоро. Това, че вече играя в Лозана, ми дава повече шансове, макар че не всичко е в мои ръце, треньорите ще решат, но поне знам, че ще наблюдават изявите ми през сезона. Швейцарското първенство е силно. Много швейцарски играчи преминават в по-големи шампионати след това. Радвам се, че дойдох тук", коментира Божинов в местните медии.

"След като напуснах Китай, можех да отида в Турция или в Турция за много повече пари. Но този път реших да направя друг избор. Предпочетох Лозана, защото швейцарското първенство привлича много чуждестранни скаути и може да се превърне в трамплин за всеки играч", допълни той.

Нападателят е доволен от ролята си в Лозана. "Треньорът Фабио Челестини ми каза, че той иска отбора да контролира владеенето на топката, да играе по тревата с бързи пасове, а това е стилът, който ми пасва. Засега всичко е точно така, както говорихме и затова съм още по-доволен. В Лозана има много добри млади играчи, които имат страхотни технически способности. Треньорът искаше в състава да има и няколко по-опитни като мен, които да бъдат като ментори на младите. Това ще бъде моята роля. Естествено и да вкарвам голове", заяви Божинов. "Знам какво се очаква от мен тук и ще направя всичко възможно, за да докажа, че с право са ми се доверили. Но ще видите истинския Божинов може би след още няколко седмици", допълни нападателят.

ОБЗОР: Георги Костадинов със силен мач за АПОЕЛ срещу Арис (ВИДЕО)

Претендентите за титлата в Кипър с домакински победи

Ковачев бе титуляр за Ахмат при сензационен успех над ЦСКА (Москва)(ВИДЕО)

Отборът на българина изненада противника си

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), отборът му обаче се издъни в края (ВИДЕО)

Тимът на българина е в зоната на изпадащите

Гьозтепе на Мъри гази с класика, на крачка е от Суперлигата (ВИДЕО)

Няма какво да спре тима на българина

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки