Полетът на Лудогорец започва от Вилнюс

Преди Жалгирис - Лудогорец

Полетът на Лудогорец започва от Вилнюс

Подготовката вече е зад гърба на Лудогорец, който тази вечер отново трябва да покаже, че може да лети високо в евротурнирите и да стигне до битки с грандовете на Стария континент. Походът на възпитаниците на Георги Дерменджиев в Шампионската лига започва от втория квалификационен кръг. Първата спирка е литовската столица Вилнюс, като те ще се изправят срещу шампиона Жалгирис. Веднага след изтеглянето на жребия на 19 юни от лагера на орлите заявиха, че това е възможно най-трудният съперник, който може да им се падне на тази фаза. Това обаче не може да бъде никакво оправдание, защото задачата е ново Влизане в групите на най-комерсиалния турнир. Няма как да е по-различно, след като тимът сам вдигна летвата на такова равнище. През лятото съставът бе запазен – преди месец много малко вероятно изглеждаше, че в него ще са всичките звезди, включително Джонатан Кафу, около когото се вдига голяма шумотевица вече година. Продаден бе единствено централният защитник Паломино. Представянето в контролите срещу силни съперници в Австрия също бе добро.



Георги Дерменджиев има няколко дилеми около състава. Много по-вероятно е той да заложи на вратата на бразилеца Ренан, отколкото на взетия през лятото аржентинец Хорхе Брун. Като бекове ще действат бразилците Сисиньо и Натанел. В центъра на защитата ще е Козмин Моци, а с по-големи шансове да започне до него е върналият се от наем в Хайдук Сплит Георги Терзиев. Очаква се българинът да бъде предпочетен пред Игор Пластун. В халфовата линия Дерменджиев има известни проблеми. Те са свързани с това, че капитанът Дяков не е в оптимална форма. В заключителната част на подготовката националът лекува травма. И затова най-вероятно ще е резерва. Почти сигурно титуляри ще са Анисе и Лукас Саша – те започнаха и в последната контрола в Австрия. Двамата са по-силни в дефанзивен план и ще трябва да откажат отпор на здравите литовци. Ако треньорът реши да заложи на малко по-атакуващ вариант, то на терена ще е Кампаняро вместо Саша. Играта на орлите ще връзва Марселиньо, а на върха на атаката ще е Джонатан Кафу – Кешерю ще остане резерва. По левия фланг ще напада Вандерсон, а вдясно най-вероятно ще бъде предпочетен Джоди Лукоки пред Върджил Мисиджан. Още повече че интерес към холандеца има от Динамо Москва и може да се стигне до негова продажба.



В Лудогорец има притеснения и от това, че мачът ще се играе на изкуствен терен. В последните дни разградчани тренираха на такова игрище и дори изиграха на него секретни контроли срещу Нефтохимик (4:1) и Черноморец Балчик (4:3).



Преди срещата от лагера на Жалгирис демонстрират огромно самочувствие. Треньорът им Валдас Дамбраускас няма проблеми с контузени и наказани играчи. Той ще подреди отбора си в сходна схема на тази, която използва Лудогорец. Специалистът вече на няколко пъти посочи, че не смята да действа подчертано дефанзивно. Целта на литовците ще е да отнемат топката още в средата на терена и да контраатакуват. Те напомпаха мускули в последните си две контроли. В едната победиха с 3:1 шведския ИФК Гьотеборг, а в другата стигнаха до 1:1 (след това спечелиха с дузпи) срещу беларуския БАТЕ в Борисов.



Тази вечер Лудогорец ще дебютира с новия си екип, който е производство на английска компания. Интересното е, че възпитаниците на Георги Дерменджиев ще заложат на третата си разцветка – сивата. Феновете им обаче ще очакват от тях атрактивна игра, с която да покажат, че домакините не са нищо особено.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки