Бивш играч на ЦСКА вдъхнови Жалгирис за пълен обрат срещу Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Орлите" рухнаха за по-малко от четвърт час и загубиха първия си двубой с 1:2

Бивш играч на ЦСКА вдъхнови Жалгирис за пълен обрат срещу Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

За по-малко от четвърт час Лудогорец допусна пълен обрат при гостуването на Жалгирис в Литва и загуби с 1:2 първия двубой от втория предварителен кръг на Шампионска лига.

„Орлите” поведоха в мача с попадение на Абел Анисе в 18-ата минута, но допускаха много грешки в отбрана, които бяха наказани от литовците след почивката.

Резервата Серж Нюаджи, който е бивш футболист на ЦСКА, бе в основата на обрата, като първо французинът изравни в 78-ата, а в 85-ата асистира на Куклис за 2:1.

Лудогорец започна уверено двубоя, като успя да организира няколко бързи атаки, но без да застраши вратата на литовците. Постепенно обаче „орлите” отстъпиха инициативата на домакините, които на моменти с лекота пробиваха защитния вал на своя опонент.

В 13-ата минута при центриране от десния фланг Шернас остана непокрит в наказателното поле, но ударът му с глава мина над вратата.



Атаките на литовците ставаха все по-остри, но в 18-ата минута Абел Анисе  охлади ентусиазма на домакините. Вандерсон организира бърза контраатака и пусна за Анисе, той си поведе в пеналта, където можеше да остави и на Кафу да стреля, но реши да завърши сам атаката и с мощен шут откри резултата.



В 25-ата Люич размина бранител и центрира силно към влизащия отдясно Шернас, нападателят обаче не отклони към опразнената врата, а насочи от 2-3 метра към падналия на земята Ренан и стражът улови.

Центриране на Марселиньо в 33-ата намери Кафу в наказателното поле, но нападателят на разградчани  стреля с глава от 10-ина метра в аут.



Малко преди края на полувремето вратарят на „орлите” на два пъти имаше нужда от лекарска помощ, но контузията не се оказа сериозна и не се наложи Георги Дерменджиев да прави принудителна смяна.



Първата добра възможност през второто полувреме се откри пред Лудогорец в 61-ата минута. Джоди Лукоки бе намерен в полето на домакините, надбяга двама бранители, но ударът му бе право във вратаря.



Няколко минути по-късно Марселиньо от 24-25 метра отправи топовен шут към вратата на Жалгирис, вратарят успя да спаси, но прати топката в Кафу. Бразилецът обаче вместо да стреля, реши да показва техника и накрая от неудобна позиция изкара в аут.



В 78-ата минута отбраната на „орлите” отново допусна грешка, която този път бе наказана. Влезлият като резерва Серж Нюаджи, който е бивш футболист на ЦСКА и дори бележи победно попадение срещу Левски във вечното дерби на 20 октомври 2012 година, бе на точното място след подаване на Шернас и върна равенството в двубоя.

В 85-ата Нюаджи се освободи от Натанаел и пусна към Куклис, който с точен удар прати кълбото в горния ляв ъгъл за крайното 2:1.



В добавеното време Шернас получи втори жълт картон и бе изгонен, като ще пропусне и реванша след седмица в Разград.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки